«Янголи спорту». У Харкові  у виставці вшанували пам’ять  загиблих  українських спортсменів (відео)

25.02.2023 11:27   -

У Харкові в роковини війни відкрилась виставка «Янголи спорту». На світлинах спортсмени, життя яких забрала війна. На одній із них – хлопець Руслани – біатлоніст  Євген Малишев.  Вони разом навчались, тренувались та виступали на змаганнях. Через два дні буде рік як його не стало.

РУСЛАНА ТКАЧЕНКО ДІВЧИНА ЄВГЕНА МАЛИШЕВА
24 лютого о 5-й ранку він мені зателефонував і говорив, що розпочалась війна. Він уже служив. Я схвильована була, він піддержував: все буде добре, говорив. Я вірила в це. А потім зв’язок пропав з ним. Я йому телефонувала,- трубки ніхто не брав. А потім я додзвонилась, взяв чоловік трубку і сказав, що Євген Малишев загинув. На той час , на ту секунду біль просто не передати. Він завжди буде у моєму серці. Його ніхто ніколи не замінить.

Невиправну втрату відчуває і спільнота альпіністів Харкова. Олександр Заколодний та Григорій Григор’єв були друзями. Брали найбільші вершини світу. Але коли почалась війна стали на захист України.

ЄВГЕН ПОЛТАВЕЦЬ ДРУГ ЗАГИБЛИХ СПОРТСМЕНІВ
Воювали разом, так як і тренувались і ходили в гори. Так разом і захищали нашу Вітчизну. Разом загинули в одному бою. Олександр мріяв  якнайшвидше зустрітися із своєю родиною та зайнятися своєю любимою справою. Окрім того, що він був діючим спортсменом він ще й був тренером. У нього була велика секція, він займався дитячим скелелазінням та туризмом.

ЛЮБОВ СУХАРЄВА ВИКЛАДАЧ ГРУПИ СКЕЛЕЛАЗІННЯ ТА АЛЬПІНІЗМУ
Вони друзі із самого дитинства.  Ну не могли вони. Якщо один пішов воювати, то другий пішов підтримати. Ми не знаємо, як ми будемо жити без цих хлопців, бо вони займали дуже велику нішу у нашому житті.

Експозиція «Янголи спорту» це 200 історій українських спортсменів – 200 обірваних життів.

АНАТОЛІЙ ПОПОВ ДИРЕКТОР ХАРКІВСЬКОГО КОЛЕДЖУ СПОРТУ
Вот на сегодняшнюю минуту 36 моих выпускников воюет. И к большому сожалению 8 человек уже находиться вот здесь. Это молодые люди, которые отдали свои молодые жизни за наше счастье, которые бы могли сделать много и много полезного, вырастить детей, приумножить спортивную славу, да и не только спортивную. Но так получилось , что Бог призывает лучших. И они уже в этом списке. И я хочу обратиться к людям, которые нас услышат, мы должны сделать все возможное и невозможное, чтобы, во-первых, больше такого ужаса больше никогда не повторилось, и мы должны сделать все, чтобы имена этих людей остались в нашей исторр навсегда.   

АНТОН БЛАНК ВІЦЕ-ПРЕЗИДЕНТ НАЦІОНАЛЬНОЇ ФЕДЕРАЦІЇ ЗМІШАНИХ ЄДИНОБОРСТВ ММА УКРАЇНИ
З Харкова дуже багато наших учнів звільняли Україну, Ізюм, зараз багато під Бахмутом. І зараз ми молимось, щоб наші спортсмени  повернулися живими. Ми втратили чудових тренерів, ми втратили володаря Кубка світу під Бахмутом, ми втратили і з Харкова дуже багато спортсменів. Ми розуміємо, що це ще не кінець і ми повинні триматись і щось робити для нашої Перемоги.  

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

АНДРІЙ ВОВК СПОРТСМЕН-КІКБОКСЕР
Ми хочемо, щоб ця виставка закінчилася якомога швидше , тому що неприємно дивитися на ці фотографії. Ми ще рік тому з ними спілкувалися, бачились на змаганнях і хотіли побачити на нових стартах, а зараз дивимось на ці фотокартки і дуже не хочеться розуміти, що цих світлих людей вже немає. Ці люди зробили великий внесок нашої країни піднімаючи прапори на самих вищих п’єдесталах.

Кожна втрата – страшний біль, для родин, друзів, міста та країни, підкреслив міський голова.  Надто дорого , доводиться платити Україні за свою свободу.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Сьогодні страшна дата. Страшна, бо минув рівно рік, коли російські агресори ступили на нашу славетну землю. Прийшла війна і наші спортсмени у перших рядах взяли зброю і почали захищати нашу рідну землю. Багатьох з них вже немає поряд з нами . Вони віддали своє життя за те, щоб ми були незалежними. За те, щоб ми жили і були українською нацією. Вічна їм пам’ять. Є і діти , які загинули від тієї нечисті, дуже тяжко казати, але ми усі віримо у нашу перемогу. І ми обов’язково переможемо. І ми будемо шанувати пам’ять тих спортсменів. Тих дітей, ти людей і харків’ян , яких немає вже поруч з нами. Вічна їм пам’ять.

ОСТАННІ НОВИНИ