Яку допомогу маленьким харків’янами готові надати представники фонду ЮНІСЕФ

05.06.2023 19:19   -

Реалізація й захист прав дітей, покращення надання якості послуг, розвиток реформ у сфері соцполітики, а також – подолання наслідків збройної агресії рф проти України. Це – головні напрямки, за якими працюватимуть протягом наступних 5 років, кажуть представники Дитячого фонду ООН. Особливу увагу приділятимуть малечі із вразливих категорій населення.

МУРАТ ШАХІН ГОЛОВА ПРЕДСТАВНИЦТВА ДИТЯЧОГО ФОНДУ ООН (ЮНІСЕФ) В УКРАЇНІ
Наше завдання – допомогти провести механізм визначення інтересів для кожної дитини. Є діти з інвалідністю, є діти без батьків чи позбавлені батьківського піклування. Є діти з особливими потребами, у кого складні сімейні обставини, бідність, маргіналізовані або з інвалідністю. І от як нам покращити їхнє життя? Саме тому працює наша команда. Для того, щоб ми могли допомогти. А місцева влада, ви знаєте, кому, де, які складні умови життєві. Тож ми просто хочемо допомогти їх полегшити.

Харківський міський голова Ігор Терехов погоджується: вже зараз необхідно замислюватися над тим, як разом із партнерами вдасться покращити рівень життя дітей, чим зможуть їм допомогти й що такій малечі необхідно першочергово.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Що стосується дітей із інвалідністю, це – теж дуже важливо. Особливо, що вони мають інвалідність і, будемо казати відверто, потребують більшої уваги. Бо ми розуміємо всі разом, що ці діти менш, скажу так, привабливі для усиновлення. І ми будемо стикатися зі складнощами щодо їхнього усиновлення і це ми повинні розуміти. Тому дуже важливо, щоб ми не зупинялися.

У Харкові намагаються зробити все, аби діти якомога швидше повернулися до звичного життя, зазначає Ігор Терехов. Почати планують із освіти – так у вересні в місті хочуть запровадити комбіновану форму навчання для учнів молодших класів.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Бо ми зараз розуміємо, що особливо діти, які пішли в перші класи, вони потребують навчання не онлайн, бо це – неможливо, воно не дає нічого практично. Вони потребують навчання оффлайн. Тому я дуже велику увагу приділяю тому, щоб зробити бомбосховища, укриття у школах. І ми зараз це робимо. Це вимагає певних коштів, для того, щоб робити ці приміщення. Більш 40 таких приміщень уже нам вдалося зробити. Я хочу, щоб ми зробили набагато більше до 1 вересня, тому ми працюємо над цим.

Крім того, діти потребують психологічної підтримки, соціалізації, спілкування один із одним. Особливо – це стосується малечі, яка приїхала до Харкова з деокупованих чи небезпечних населених пунктів. І саме у школі вони зможуть отримати не лише освіту, а й адаптуватися до звичного життя.

МУРАТ ШАХІН ГОЛОВА ПРЕДСТАВНИЦТВА ДИТЯЧОГО ФОНДУ ООН (ЮНІСЕФ) В УКРАЇНІ
Хотів дійсно Вас привітати з цим рішенням – відкрити двері шкіл. Нехай це зараз у комбінованому форматі, але все-таки.

Тож, додають представники ЮНІСЕФу, готові допомогти міській владі надати малечі все необхідне, забезпечити гідний рівень життя навіть в умовах збройної агресії. До того ж, незабаром у Харкові відкриють офіс Дитячого фонду ООН, і завдяки цьому нагальні проблеми вдасться вирішувати значно швидше й оперативніше.

ОСТАННІ НОВИНИ