Як військовий квиток впливає на працевлаштування та одруження в Україні (відео)

14.04.2023 15:19   -

В країні війна, і звісно ж, що деякі закони сьогодні знаходяться на особливому контролі. Це стосується, насамперед, військовозобов’язаних. Сьогодні без військового квитка чоловіка призовного віку не візьмуть на роботу.

ЛЮБОМИР ХОМИЦЬКИЙ НАЧАЛЬНИК ВІДДІЛУ ВІЙСЬКОВОГО ОБЛІКУ ХАРКІВСЬКОГО ОБЛТЕРЦЕНТРУ КОМПЛЕКТУВАННЯ ТА СОЦПІДТРИМКИ
Пункт 34-й. Він вимагає саме від керівників підприємств та установ, організацій по-перше, вести цей військовий облік, і відповідно, одним з елементів ведення військового обліку є перевірка громадян України під час прийняття на роботу, або навчання, саме наявності військового елементу. При чому не просто будь-якого, а саме визначеної форми на сьогоднішній день.

При відсутності військового квитка, військовозобов’язаний має або звернутися до центру комплектування за даним документом, або призупинити процес працевлаштування. Якщо ж роботодавець все ж таки візьми на себе відповідальність прийняти і оформити працівника без військового квитка, то, відповідно, це буде визнано правопорушенням.

На сьогоднішній день, в разі такого порушення, на керівника накладається штраф від 300 до 500 неоподаткованих мінімумів. Тобто сума штрафу складає від 5100 до до 8500 грн.

До того ж, наразі військовозобов’язаний не зможе навіть одружитися без наявності військового квитка.

ЛЮБОМИР ХОМИЦЬКИЙ НАЧАЛЬНИК ВІДДІЛУ ВІЙСЬКОВОГО ОБЛІКУ ХАРКІВСЬКОГО ОБЛТЕРЦЕНТРУ КОМПЛЕКТУВАННЯ ТА СОЦПІДТРИМКИ
При укладанні шлюбу порядком організації та ведення військового обліку на відповідні органи державної реєстрації актів цивільного стану покладається обов’язок повідомляти про такі акти. І форма повідомлення передбачає саме наявність інформації щодо військового обов’язку громадянина.

І якщо громадянин не надасть військовий квиток, відповідно в документації РАГСУ будуть незаповнені певні графи. А це знов-таки штрафи і покарання.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Військовий документ чи тимчасове посвідчення сьогодні повинні бути у будь-якому випадку на руках у громадянина.

ЛЮБОМИР ХОМИЦЬКИЙ НАЧАЛЬНИК ВІДДІЛУ ВІЙСЬКОВОГО ОБЛІКУ ХАРКІВСЬКОГО ОБЛТЕРЦЕНТРУ КОМПЛЕКТУВАННЯ ТА СОЦПІДТРИМКИ
Тому що, по-перше, саме в цьому військообліковому документі є відмітки, є інформація про його сьогоднішнє відношення до виконання військового обов’язку. Якщо він на якихось підставах звільнений від виконання цього обов’язку, відповідна інформація буде в документі.

Стосується це поки що лише чоловіків. Щодо жінок, то на сьогодні це лише певна категорія військовозобов’язаних за власним бажанням.

Таке положення діятиме щонайменше на час воєнного стану і доки триває загроза з боку рф.

ОСТАННІ НОВИНИ