Як відновлюватимуть енергоінфраструктуру в Україні (відео)

09.12.2022 12:10   -

На відновлення всієї зруйнованої обстрілами енергоінфраструктури знадобиться приблизно рік чи два, зазначили в ДТЕК. Тож ремонтувати старе обладнання немає сенсу.

ДМИТРО САХАРУК ВИКОНАВЧИЙ ДИРЕКТОР ДТЕК
Напевно, ми не будемо все обладнання відновлювати, тому що не все воно було новим, не все воно було модернізовано, і напевно нам потрібно буде будувати нове. Це наша можливість модернізувати енергосистему швидше, ніж ми планували торік.

Застосування Інноваційних ідей, нового обладнання дасть змогу ефективніше використовувати ресурси. У ДТЕК пропонують, наприклад, замість підстанції на території 50 га побудувати контактні розподільчі пристрої на базі нових технологій, які займатимуть набагато менше території.

ДМИТРО САХАРУК ВИКОНАВЧИЙ ДИРЕКТОР ДТЕК
Це будинок 100 на 100 м, що замінює всю цю велику підстанцію. Це дорожче з погляду будівництва, але це надійніше і довше служить, це автоматичне включення, виключення, це зовсім інший рівень автоматизації і зовсім інший рівень надійності.

У ДТЕК також зауважили, повністю відключити країну від електрики Росія не зможе. Запорукою цього є низка факторів: ефективність протиповітряної оборони, захист обладнання та відновлення пошкодженої інфраструктури.