Як відновлюється Харків після навали окупантів (відео)

26.12.2022 18:15   -

У Харкові щодня тривають відновлювальні роботи та ліквідуються наслідки ракетних ударів окупантів. Місто не зламати і не скорити. І якби не складно було зводити те, що зруйнував ворог, проводиться в Харкові і планова реконструкція інфраструктури. Так, бригади Комплексу «Харківводопостачання» КП «Харківводоканал» оперативно завершили заміну 84 м технічно зношеної ділянки водоводу діаметром 800 мм на вул. Полтавський Шлях, повідомляють на підприємстві.

Наразі водопостачання відновлено у повному обсязі.

НІЯЗ АХМЕДОВ НАЧАЛЬНИК ДІЛЬНИЦІ З ПЕРЕКЛАДАННЯ ТА САНАЦІЇ ВОДОПРОВІДНИХ МЕРЕЖ КП “ХАРКІВВОДОКАНАЛ”
Перекладання – планове, проводили його методом санації, щоб не порушувати міську інфраструктуру. Ділянку технічно зношеного та аварійного трубопроводу замінили сучасною поліетиленовою трубою, термін експлуатації якої – понад 50 років. Цей водовід забезпечує водою значну частину абонентів Холодногірського та Новобаварського районів.

Також, у «Харківводоканалі зазначили, що на об’єктах водопостачання вчасно завершили ремонтні та відновлювальні заходи щодо підготовки обладнання та насосних агрегатів до зими.

ОЛЕКСАНДР ЧЕРНЯЄВ НАЧАЛЬНИК УПРАВЛІННЯ АРТЕЗІАНСЬКОГО ВОДОПРОВОДУ ТА НАСОСНИХ СТАНЦІЙ КОМПЛЕКСУ “ХАРКІВВОДОПОСТАЧАННЯ” КП ” ХАРКІВВОДОКАНАЛ”
Був проведений весь комплекс робіт для надійної експлуатації насосних станцій в опалювальний період.
На підприємстві ведуться також роботи щодо підключення альтернативних джерел електроенергії, які за повної відсутності електропостачання дозволять підтримувати роботу диспетчерських служб, отримувати та обробляти інформацію між виробничими підрозділами, а також своєчасно реагувати на всі звернення харків’ян.

Продовжують у Харкові і відновлювати багатоповерхівки, понівечені ворожими обстрілами. Наразі тривають ремонтні роботи у житловому масиві Кулиничі, що у Немишлянському районі. Роботи багато, кажуть будівельники, це і заміна плит перекриття, покрівлі, і зведення нових фасадів будинків,

КП ” ХАРКІВСПЕЦБУД”
В одному з будинків по вул. Ювілейній виконуються роботи із заливки плит перекриття між першим та другим поверхами, розповідають на підприємстві.
А в іншому будинку, по вул. Грищенка, спеціалісти ТОВ “РД Сервіс” вже завершили монтаж металевих конструкцій для заливки плит перекриття та наразі займаються відновленням фасадної стіни 5-го поверху.

А в Основ’янському районі вже завершено ремонт майже 500 кв. м покрівлі будинку на пл. Павлівській, який постраждав внаслідок ворожих обстрілів.

Дбають у Харкові і про красу мегаполісу. Так, Харківські озеленювачі планують виростити понад мільйон квітів.

СКП “ХАРКІВЗЕЛЕНБУД”
Вирощують квіти у теплицях, щоб навесні прикрасити ними міські клумби.
У планах – виростити 1,2 млн квітів. Зокрема, у 2023 році харківські клумби прикрашатимуть альтернатера, хлорофітум, ахірантес, іризина.
З потеплінням почнемо озеленювати, створювати різнобарвні панно та прикрашати наш улюблений Харків!

Харків сильне і мужнє місто. Вистояло ворожій навалі, тепер відновлюється, щоб засяяти на мапі України ще яскравіше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: