Як під час блекауту працювали “Пункти Незламності” в Індустріальному районі Харкова (відео)

11.03.2023 12:59   -

Під час дводенного блекауту у Харкові, через ракетні обстріли окупантів, жителі мегаполісу перебували у “Пунктах Незламності”. Один з таких знаходиться у школі №155, що в Індустріальному районі. Тут облаштовано все: обігрів, доступ до електроенергії та зв’язку.

Частина Харкова дві доби перебувала без світла, у місті досі не курсує електротранспорт, є проблеми з водо- та теплопостачанням. Організатори пунктів кажуть, є можливість прийняти багато людей та забезпечити їм стабільний зв’язок.

ДМИТРО ЛОЖЕНКО КЕРІВНИК ГО “Я ВРЯТОВАНИЙ”
Здесь у нас есть в пункте незламности у нас есть генератор, у нас здесь есть стралинк, здесь есть дизельные пушки, которые подают сюда тепло, здесь есть автономные зарядные устройства, павербанки – абсолютно всё.

Окрім обігріву та підзарядки гаджетів, організовані і безкоштовні гарячі обіди – їх можуть отримати всі охочі.

ДМИТРО ЛОЖЕНКО КЕРІВНИК ГО “Я ВРЯТОВАНИЙ”
Помимо того, что здесь люди могут зарядить телефоны свои, могут погреться – они могут здесь попить чай, дети могут поиграться в различные игры. Так же мы здесь открыли совмесно с WUFP и Офисом реформ обеды, благотворительные обеды. И каждый день с 12 до 2х мы здесь кормим людей, максимум количество было до 300 человек – это первое, а второе по страндарту как во всех пунктах незламности. Просто без кухни, готовим сами и сюда привозим.

За даними міської ради у всіх районах Харкова працювали 68 “Пунктів Незламності”, тільки за добу 9 березня пункти відвідали майже 12 тисяч харків’ян.

ОСТАННІ НОВИНИ