Як харківські студенти один день вивчали життєдіяльність міста (відео)

07.12.2023 16:30   -

Молоді, креативні, в багатьох питаннях ще не дуже обізнані, але сповнені бажання робити щось для рідного міста. Такою є харківська молодь. В день органів місцевого самоврядування частина студентської спільноти змогла зануритися в роботу із життєзабезпечення міста. Так, близько півсотні студентів провели один день з головами районів, очільниками департаментів та віце-мерами. Головна ціль хоча б трохи зрозуміти – як працює місто зсередини.

ПОЛІНА ЧУБ СТУДЕНТКА
Розкажу чому мені це цікаво!? Бо, побувавши в багатьох містах і країнах, я розумію, що для мене як для життя Харків є основним місцем і це місто, яке я хочу розвивати, в якому я хочу жити. І я зацікавлена зробити його якнайкраще для себе і для оточуючих і саме органи місцевих самоврядувань і адміністрацій вони відповідають за надання всіх тих можливостей і послуг, щоб місто процвітало. Власне тому, я і зацікавлена в тому, щоб бути тут, щоб слухати, дізнаватись нове і насправді це дуже цінний і цікавий досвід. Бо дуже багато питань, або таких моментів на які я не звертала увагу до наприклад, сьогоднішньої зустрічі. На які я буду звертати увагу після.

НЕЛЛІ ЦИБУЛЬНИК ГОЛОВА АДМІНІСТРАЦІЇ ХОЛОДНОГІРСЬКОГО РАЙОНУ М.ХАРКОВА
До нас сьогодні завітала молодь. Ми завжди готові співпрацювати, показувати, розказувати як це є насправді. Яка це рутина щоденна. Це дуже велика відповідальність, особливо у військовий час, коли ми кожного дня ми зіштовхуємось із завданнями, які, завдяки яким ми отримаємо щоденно новий досвід. І ми сьогодні показали нашій молоді, як здійснюється життєзабезпечення міста, як працюють органи місцевого самоврядування. Вони у нас сьогодні побували на нараді ЖК, далі на нараді соціально-гуманітарній. Вони повинні розуміти як, яка це відповідальність і як всі служби задля забезпечення наших мешканців комфортом, тепла, світла, уюта та всіх благ.

Харків відкритий для молоді, кажуть чиновники. І саме на них місто покладає великі надії, адже молодим спеціалістам доведеться далі займатися розвитком Харкова.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ВЕРОНІКА ШИЛОВА СТУДЕНТКА
Коли я була в Києві, коли почалась війна, я так сумувала за містом. Ось Харків, – тільки Харків. Бо не можна наше місто зрівняти з якимось іншим, бо воно таке єдине, воно десь ось тут. Я хочу внести свою лепту у місто, бо хочу щоб воно дальше прогресувало, ставало більш таким європейським , більш розвиненим, більш таким сучасним. Щоб в нашій країні стало менше корупції і щоб , як би це правильно сказати, оновився склад , щоб драли і працевлаштовували більше молодь, бо молодь це прогрес.

ВЛАДА КОБИЛЄВА СТУДЕНТКА
Харків для мене завжди у моєму серці. Це рідне моє місто. Я дуже його люблю. Хочеться його, звичайно, розвивати. Хочеться, щоб молодь завжди розвивала.5 Харків в кращу сторону, щоб наше місто процвітало. Коли це все закінчиться, я думаю, що саме студентське самоврядування допоможе відбудувати Харків, Харківщину взагалі. Я вважаю, що в молоді Харківщини все в руках.

ОСТАННІ НОВИНИ