Як харків’яни зі всього світу допомагають військовим (відео)

25.11.2022 13:45   -

Унікальне обладнання отримав один з медичних закладів, де лікують поранених військових. Мова про ось цей мобільний рентрен-апарат. Медики кажуть він не лише легкий, зручний, але й вкрай ефективний. Оскільки завдяки тому, що його можна використовувати будь-де, навіть в польових умовах. А це, кажуть спеціалісти, в рази пришвидшує діагностування, а відповідно і час на надання фахової меддопомоги хворому.

ОЛЕКСАНДР ЯСІНСЬКИЙ НАЧАЛЬНИК КЛІНІКИ КОМП’ЮТЕРНОЇ ТА ПРОМЕНЕВОЇ ДІАГНОСТИКИ
Вага цього апарату 3,5 кілограми. Він може працювати від акумулятора. Тобто, якщо немає електроживлення, то можна виконати декілька десятків рентгенівських знімків, без електромережі Дуже легкий, простий в експлуатації. Основна його перевага – це можливість використання в польових умовах. Це використання в мобільних госпіталях, передвічні якійсь хірургічні групи, де немає можливості до підключення до стаціонарного електроживлення. Оце його основна перевага. Результат виходить на ноутбук, що є в комплекті і можливо оцінювати вже відразу.

Цей ренген-апарат прибув із-за океану. Кошти на нього надонатили небайдужі до долі України та свого рідного міста, – харків’яни, які зараз перебувають в Америці.

АЛЕКС ЧУГАЙ ХАРКІВ’ЯНИН (США)
Ми пишаємось, що в Україні живуть у нас справжні герої. І це дуже круто. І ми ні на секунду не сумніваємось у нашій перемозі і намагаємось допомогти , як тільки ми можемо. Ще раз за перемогу, слава Україні і тримайтесь, перемога за нами.

Таке потрібне для порятунку військових обладнання до Харкова доправили цього тижня. У четвер його вже передали в руки медикам.

ОЛЕКСАНДР НЕЧИПОРЕНКО ПРЕДСТАВНИК ФОНДУ «РУКА НА ПУЛЬСІ»
Ми привезли сьогодні багато дуже обладнання, і це ліжко, і цей чудо-прибор, який я пообіцяв колись начальнику, що ми його колись привеземо. З ним відбулась така цікава історія. Ми зіграли на тій темі, яка притаманна меру Терехову, коли він казав, “Ми – харьковчане”. І ми через нашу харківську діаспору, дешевше ніж 68 тисяч ми б не знайшли такий прилад, ми вимушені були купити його в Америці. Зібрали харків’яни гроші, купили в Америці, передали нам. Мої два сина їздили в Мюнхен, отримували цей прилад. 17 годин вони простояли на митниці в Польщі. Ніхто не вірив, що вони везуть тільки це, завантажували, вивантажували, дуже цікаво нас там зустріли поляки. І що я хочу вам сказати, черга була десь 500 авто і вони розступились, коли дізнались що це для шпиталю і пропустили наш автомобіль. І ще хочу сказати, в договорі, який вони привезли, написано, що це тільки для Харківської області, його неможна використовувати ніде. Не можна передарити, тільки в цьому лікувальному закладі. Хлопці наполягли на цьому і ми підтримали їх таку пропозицію.

В партії допомоги і медикаменти та ще ряд потрібних речей для військових, яких харківські лікарі ставлять на ноги і знову повертають в стрій.

ЕДУАРД ХОРОШУН НАЧАЛЬНИК МЕДЗАКЛАДУ
Міська рада дуже багато і часто допомагає нам. І не тільки обладнанням. І фахівцями і всім решта. Ми постійно знаходимось з ними в тісному контакті, передається багато і обладнання і палаток. Особливо таких, які використовуються у нас спереду у мобільних групах, де безпосередньо надається допомога на рівні передовій. Це не все. Це скажімо так, важке. Це ліжко з підігрівом функціональне. Вона дозволяє підігрівати хворого, особливо, на етапі медичної деевакуації. При чому за рахунок підігріву ведеться первинна боротьба з таким дуже негативним впливом на організм, як переохолодження. Ця боротьба розпочинається з підігріванням пораненого хворого. Тому такі ліжка дадуть можливість більш ефективніше надавати медичну допомогу.