"Інфосіті" – інформаційно-аналітичний портал

Як харків’янам підготуватися до холодів та на яку допомогу від міської влади можна розраховувати?

Як харків’янам підготуватися до холодів та на яку допомогу від міської влади можна розраховувати?

Середня температура в оселях українців цієї зими буде всього на декілька градусів нижчою, ніж зазвичай, – констатують представники держвлади. І, за їхніми прогнозами, такі зміни не стануть критичними. Фактично, цьогорічний опалювальний сезон проходитиме за європейськими стандартами. Так, навіть у Франції, Британії чи Німеччині середня температура у квартирах у 15 – 17 градусів тепла вважається нормальною. А от вищі показники деякі європейські лікарі взагалі називають небезпечними для здоров’я. Особливо – для людей із серцево-судинними захворюваннями та пацієнтів із гіпертонією. Однак для українців, які все ж не готові до нових умов, фахівці радять ретельніше підготуватися до холодів, а головне – подбати про зменшення теплових втрат.

Найпростіші та малозатратні способи:

Підготуватися необхідно й до можливих відключень електрики. Тож українцям радять постійно мати термос із гарячою водою, аби в будь-який момент зігрітися напоями чи їжею швидкого приготування.

Також у нагоді стануть:

Опалювальний період буде не з легких, визнають фахівці. Проте весь цей час до нього ретельно готувалися й тепер добре знають, як діяти в тій чи іншій ситуації. Харків’янам же якісно підготуватися до холодів допомагає міська влада, адже не всі питання наразі люди можуть вирішити самостійно. Після російських обстрілів у будинках вибито тисячі вікон, потрощено стіни та інфраструктуру. Тож комунальники оперативно забивають шибки, відновлюють комунікації й будинки. Цього разу всі ремонтні роботи проводять із використанням сучасних теплоізоляційних технологій.