Як Харків готується до опалювального сезону (відео)

26.09.2022 18:59   -

Початок опалювального сезону дедалі ближче і підготовка до нього триває комплексно. Цьогоріч комунальникам доводиться не лише готувати мережі та об’єкти критичної інфраструктури, а й відбудовувати житловий фонд. Тож, незважаючи на обстріли рашистів, бригади усувають наслідки руйнувань. Наприклад, працівники КП «Харківводоканал» замінюють комунікації в одному з найбільш постраждалих районів міста.

Служба водопровідних мереж селища П’ятихатки Комплексу «Харківводопостачання» КП «Харківводоканал» реставрувала зруйновану вибухом ділянку водоводу діаметром 400 мм на вул. Академіка Курчатова. Робітники замінили 8 м трубопроводу, а також усунули руйнування від вирви після вибуху. Всього на території П’ятихаток відзначено чотири місця прильотів ворожих снарядів в зовнішні мережі, три з них комунальники ліквідували раніше.

А тепловики вже завершують перекладання магістральних трубопроводів, ремонтують будівлі підприємства та готуються до запуску джерел теплопостачання. Також комунальники закривають контури вікон, лише в Основ’янському районі бригади виконали 95% відповідних заяв від харків’ян. Крім того, бригади активно готують житловий фонд, аби містяни могли взимку жити у власних квартирах.

У житлових будинках по вул. Амосова у Немишлянському районі продовжують відновлювати стіни, підлогу та плити перекриття у квартирах, що зазнали значних пошкоджень через ворожі обстріли. Також робітники виконують зварювальні роботи та готують конструктиви будинків для відновлення. Роботи виконує підрядна організація АТ “Житлобуд-1”.

Крім того, навіть під час війни, комунальники не забувають про маломобільні групи населення. У Новобаварському районі спеціалісти встановили пандуси у під’їздах житлових будинків.