Як безробітнім отримати субсидію, та хто ще може на неї розраховувати (відео)

29.08.2022 13:26   -

Безробітні громадяни та внутрішньопереміщені особи можуть одержати субсидію. Але є кілька умов. Їх пояснили в Міністрестві соціальної політики. Які саме документи повинні мати при собі громадяни – розкажуть журналісти Харьковских известий.

Безробітні громадяни можуть претендувати на субсидію. Державна допомога на оплату житлово-комунальних послуг їм доступна так само, як і тим, хто має офіційну роботу. Та для отримання субсидії, безробітні українці мають звернутися до центру зайнятості та перебувати у них на обліку.

ВІТАЛІЙ МУЗИЧЕНКО ЗАСТУПНИК МІНІСТРА СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ
Зараз ситуація динамічна, ситуація з доходами сім’ї може змінюватися кардинально у швидкому темпі. Ще на період карантину було передбачено: громадяни, які втратили роботу, зареєструвалися в центрах зайнятості та отримують допомогу з безробіття, можуть звернутися і отримати субсидію не з урахуванням доходу за попередні шість місяців, а з урахуванням розміру допомоги з безробіття, яку вони отримували у попередньому місяці.

Також на отримання субсидії можуть розраховувати і внутрішньопереміщенні особи, їм так само розраховуватимуть держдопомогу, виходячи з рівня їхніх доходів, але для цього вони повинні мати статус ВПО та виконати ще кілька умов.

ВІТАЛІЙ МУЗИЧЕНКО ЗАСТУПНИК МІНІСТРА СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ
Для внутрішньопереміщенних осіб здійснюється призначення субсидій за місцем їх фактичного перебування, тобто там, де вони перебувають, за умови надання документального підтвердження, тобто де вони проживають. Це, в основному договір аренди, який відповідно має бути укладений, але крім цього внутрішньоперемішенним особам виплачується ще допомога на проживання у розмірі 2 тисячі гривень на кожну особу, на особу з інвалідністю або дитину – 3 тисячі гривень на місяць.

А ті громадяни, котрі отримували субсидію в попередньому опалювальному сезоні, одержуватимуть її і далі. В мінсоцполітиці пояснили, що автоматично подовжили держдопомогу майже двом з половиною мільйонам громадянам, ще 1,5 мільйони отримували пільги на сплату комуналки, їм також враховуватимуть такі преференції і під час цього опалювального періоду.

ВІТАЛІЙ МУЗИЧЕНКО ЗАСТУПНИК МІНІСТРА СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ
Тим, хто одержував у минулому опалювальному періоді, нікуди не потрібно звертатися, але, враховуючи те, що економічна ситуація на сьогоднішній день трошки відрізняється від того, шо ми мали в минулий період, якась частина домогосподарств за рахунок того, що їхні доходи зменшилися або вони втратили свої доходи, додатково потребуватимуть житлових субсидій. Такі люди можуть в будь-який момент і тут ми окремо зауважуємо, що краще це зробити до початку опалювального сезону, мають звернутися і оформити житлові субсидії.