«Гвардія наступу». Де і як стати частиною українського війська

16.02.2023 18:03   -

В Україні триває реалізація проекту «Гвардія наступу», що покликан сформувати нові штурмові бригади у складі Нацгвардії, Національної поліції та Держприкордонслужби. Бригади звільнятимуть тимчасово окуповані території України. Стати частиною «Гвардії наступу» харків’яни можуть у Центрах надання адміністративних послуг.

Це якраз один з таких, що на Гімназійній набережній. Тут спеціалісти нададуть детально всю інформацію, проконсультують. І тут же можна заповнити анкету учасника всеукраїнського проекту. Андрій якраз один з тих, хто вирішив долучитися до «Гвардії наступу». За плечима має досвід служби в армії. І сьогодні ж заповнив анкету учасника.

АНДРІЙ ХАРКІВ’ЯНИН
Э бажання служити, тому я прийшов саме сюди. І питав ту інформацію, яка мене цікавить. У мене були деякі питання щодо проходження служби за контрактом. Тому я прийшов, звернувся, мені надали всю ту інформацію, яка мене цікавила і я тепер очікую коли мені зателефонують з відділу кадрів комплектування і далі вже будемо відповідно до цього робити ті дії, які скажуть.

Кампанія з комплектування Гвардії наступу триває з початку лютого. Кожен охочий може записатися в ту чи іншу із запропонованих бригад. На місці із заявниками працюють спеціалісти Нацгвардии, Нацполіції та Держприкордонної служби.

ДЕНИС ВЕРБИЦЬКИЙ ІНСПЕКТОР З КАДРОВОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ВІДДІЛУ ПОЛІЦІЇ №1 ХАРКІВСЬКОГО РАЙОННОГО УПРАВЛІННЯ №1 ГУНП В ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
У нас проводиться набір добровольців, які виявили бажання захищати та знищувати ворога на всіх напрямках нашої держави. В штурмову бригаду «Лють» можуть всі бажаючі, які є мотивованими, – це є найголовніший критерій та мають бажання зробити все задля нашої перемоги.

В рамках проекту «Гвардія наступу» планують сформувати 8 підрозділів з добровольців. Державна прикордонна служба набирає бажаючих до підрозділу «Сталевий кордон»

ОЛЕГ ТРИТЯКОВ НАЧАЛЬНИК ВІДДІЛЕННЯ КОМПЛЕКТУВАННЯ ВІДДІЛУ КОМПЛЕКТУВАННЯ 4-ГО ПРИКОРДОННОГО ЗАГОНУ
Що стосується питання, як бажаючі можуть до нас потрапити. Є декілька напрямків, один з них це найпростіший. По всій Україні розгорнута мережа ЦНАПів і в них зараз знаходяться представники Державної прикордонної служби. Вони працюють зранку до вечора. В любий момент, якщо ті, хто виявив бажання- добровольці, а ми саме добровольців шукаємо, які хочуть захищати свою батьківщину, вони приходять до ЦНАПу, звертаються до наших представників, заповнюють анкету і після цього ми з ними зв’язуємось і супроводжуємо до моменту призиву.

Найбільше підрозділів буде набрано Національною гвардією України. Але, щоб долучитися до бригад «Азов», «Буревій», «Спартан», «Рубіж», «Червона калина», «Кара-Дах» не достатньо просто заповнити анкету. Всі бажаючі, які подадуть свої заявки до «Гвардії наступу» проходитимуть спеціальний відбір.

АНАСТАСІЯ ПАВЛЕНКО СТАРШИЙ ЛЕЙТЕНАНТ, ОФІЦЕР ГРУПИ ІНФОРМАЦІЇ ТА КОМУНІКАЦІЇ 3-Ї БРИГАДИ ОПЕРАТИВНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ
Коли кандидат звертається до ЦНАП він заповнює анкету, потім ця анкета ще оброблюється і вже після цього ми вже можемо говорити чи цей кандидат підходить нам чи ні. Тому, що він має пройти всі етапи попереднього відбору : медкомісію, психологічний відбір, а також бути фізично підготовленим. В процесі навчання буде 3 етапи: індивідуальне,- тобто вогнева, тактична , другий етап – підготовка за спеціальністю, третій у складі відділень, взводів і рот. Ми приймаємо, і в принципі посади є для будь-кого. У нас є і зв’язківці, і снайпери, і оператори БПЛА. Посад багато, вони різні і безліч. Посади є я жіночі, так і чоловічі.

У процесі відбору всі кандидати проходять ще й перевірку Контррозвідкою та СБУ. На даний момент до “Гвардії наступу” заявки подали вже понад 20 тисяч українців у різних куточках країни. У Харкові ж добровольців приймають у трьох ЦНАПах. На Гімназійній набережній, 26. В Індустріальному районі – це проспект Архітектора Альошина, 11. У Київському районі – по вулиці Чернишевській, 55.

ОСТАННІ НОВИНИ