Хто годує краще всіх. У Харкові відбувся конкурс шкільних кухарів

25.03.2013 17:59   -
Автор:

Тільки шкільні апартаменти та шоу дитячих колективів виказували те, що за звання найкращого кухаря змагаються фахівці не ресторанного бізнесу, а звичайних шкільних їдалень. Невеличкі столи буквально ломилися від всіляких явств надзвичайної краси. Так конкурсанти намагалися представити все на що здатні, у трьох номінаціях – "комплексний обід", "випічка" та "дитячий банкет".     

Інесса Преснякова кухар школи № 109

-Прежде всего покорять будем тем, что мы выдерживаем тематику. У нас тематика "Золушка" по Шарлю перро. А Золушка – это такая пышная розовая женщина. Мы всё и выдержали в таких тонах.

Поряд з кулінарними шедеврами і звичайні комплексні обіди, те, чим щоденно кухарі пригощають школярів.

Інесса Преснякова кухар школи № 109

-Это то, что на каждый день. Мы ежедневно меняем комплексы, но это то, что входит в наше меню. Честно говоря, когда есть побольше времени стараемся сделать из этого что-то интересное.

Від представлених на конкурс блюд, зізнаються дітлахи, розбігаються очі. І вони зовсім непроти, щоб і у шкільних  їдальнях з'явились такі незвичайні страви.
 
Катерина Мельник школярка

-Огромный шоколодный фонтан. Тунец и торты всякие.

Анастасія Гонтаренко школярка

-Ну хочется, чтобы, ну чтобы присутствовало оливье, самое вкусное блюдо.

Але ніяких надмірностей у шкільному меню – кажуть журі конкурсу. Їжа має бути якісною і збалансованою і тільки, з дозволених для харчування дітей, продуктів. А професійність кухарів в тому, щоб саме зі звичайних компонентів і зробити смачні страви.

Ольга Деменко директор Департаменту освіти

-Качественная, вкусная еда – это есть залог здоровья. И как важно отметить, что во всех направлениях мы стараемся быть первыми. Мы первые создали единое коммнульное предприятие, которое организовует питание во всех школах города.  А это значит по более дешёвым оптовым ценам закупка продуктов, более строгий и пристальный контроль со стороны городской санстанции за качеством, за меню и производством.

Технологія приготування, смак, якість і власне презентація страв – основні критерії оцінки конкурсантів, кожен з яких вже є переможцем районного етапу конкурсу. Але вибір зроблено. В номінації "Комплексні обіди" кращим визнано Жовтневий район. Тутешні фахівці, кажуть, у своїй перемозі і не сумнівались, рецепт – простий.
 
Віталій Кудревич кухар школи № 127, переможець конкурсу

-Просто к каждой работе надо относиться с душой и с любовью.

Першим у номінації "Випічка" став Комінтернівський район, а кращий святковий дитячий стіл змогли приготувати – фахівці Дзержинського району.

Анжела Сушко