Графіки відключень електроенергії: В «Укренерго» розповіли, коли поліпшиться ситуація зі світлом

08.11.2022 13:58   -

Центральні та північно східні області. Саме ці регіони найбільше постраждали від масованих ударів по енергетичній інфраструктурі, зауважив голова Укренерго. В цих областях спостерігається значний дефіцит потужностей, тому в них застосовують і графіки планових відключень, і аварійних. Голова «Укренерго» розповів, коли відключень поменшає та за яких умов.

ВОЛОДИМИР КУДРИЦЬКИЙ ГОЛОВА ПРАВЛІННЯ «УКРЕНЕРГО»
Я думаю, що нам всім споживачам цих регіонів треба потерпіти декілька днів. При умові, що не буде обстрілів, для того, щоби такі вже відчутні полегшення були для наших споживачів, щоби ці графіки відключень стали більш комфортними. Думаю, що на цьому тижні ще нам доведеться попрацювати енергетикам. І сподіваюся, що за умови відсутності ракетних обстрілів – це важлива умова, ми зможемо покращити ситуацію з енергопостачанням в центральному на північному регіонах нашої країни.

Володимир Кудрицький додає, що дефіцит потужностей у центральних та північно східних регіонах перевищує тисячу мегават, але в країні поки що не розглядають варіант імпорту електроенергії.

ВОЛОДИМИР КУДРИЦЬКИЙ ГОЛОВА ПРАВЛІННЯ «УКРЕНЕРГО»
Головне зараз – це відремонтувати магістральну мережу в центральному та північному регіоні. Для того, щоб можна було ті обсяги, потужності, яких ці регіони потребують, передати від наших великих електростанцій до міст. Після цього можна буде працювати вже над джерелами забезпечення країни, в цілому, забезпечення балансу нашої енергосистеми, як потенційно за рахунок імпорту, так і з задіянням додаткових джерел генерації в середині України.