Хотим роста экономики сверх запланированных 3,7% – Владимир Зеленский

29.10.2019 15:11   -
Автор:
Україна йде до економічного зростання. З такою заявою виступив президент України Володимир Зеленський на зустрічі з віце-президнетом Європейського інвестаційного банку Вазілом Гудаком. Одним зі шляхів екномічного благополуччя, за словами гаранта, є залучення Європи до реалізації інфраструктурних проектів. 
 
Володимир Зеленський Президент України
 
Зараз портфель проектів Європейського інвестиційного банку в Україні сягнув 5,9 млрд євро, і є потенціал до його збільшення. Сьогодні головне, чого прагне наша команда, – це великі зміни 
 
Для реалізації таких планів, за словами Володимира Зеленського, уряд разом з парламентом ухвалив низку законопроектів, що стосуються різних сфер діяльності. Одна з яких розблокування приватизації державних підприємств, що допоможе залучити інвестиції та створити нові робочі місця. Також, відзначив Президент, важливим є перезавантаження правоохоронної системи для захисту прав інвесторів. 
 
Володимир Зеленський Президент України
 
У нас справді дуже великі очікування. Хочемо зростати більше, ніж заплановано. Наш консервативний прогноз зростання економіки на наступний рік – 3,7%. Але ми прагнемо більш швидкого зростання.
 
Пріоритетним питанням для країни є залучення інвестицій у розвиток транспортної інфраструктури. Результат буде можливим тільки у випадку злагодженої роботи уряду з Європейським інвестиційним банком, підсумував президент.