Хорек-прорицатель опять ошибся – Англия оказалась сильнее Украины

20.06.2012 17:48   -
Автор:

У фан-зоні – не проштовхнутися. Тисячі вболівальників прийшли підтримати українську збірну у протистоянні з англійцями. Розмальовані обличчя, прапори, дівчата у віночках та народному вбранні – кожен вболіває на свій манер.

Ольга, вболівальниця:

-Ми будемо дуже голосно кричати "Україна", ми будемо всією душою разом з нашою командою, з нашою нацією,  такий наряд просто, щоб підтримати наших хлопців, усі в жовто-блакитному, а ми вирішили бути такими аутентичними.

Марина також вирішила оригінально підтримати улюблених гравців. І замість звичного одягу – загорнулася у прапор України.

Марина, вболівальниця:

-Как-то спонтано, на работе всё искала-искала, что надеть, всю работу перерыла, но добрые люди помогли, нашли одежонку.

Україна переможе – такі гасла скандують гуртом.

Ірина ,вболівальниця:

-Желто-синие – самые сильные!

Весь перший тайм українські гравці атакують ворота противника. До перерви тримався нульовий рахунок.

Микола ,вболівальник:

-У наших сил намного больше, англичане стараются, очень стараются, но у них нет столько сил, сколько у наших

Чи то сил не вистачило, чи-то суперники агресивніше повели гру, але на початку другого тайму збірна Англії забиває гол. На настрій україських вболівальників це не надто впливає. Хоча, зізнаються харків*яни, не вистачає підтримки іноземних гостей, які заряджали своїм позитивом усіх навколо.

Надія ,вболівальниця:

-Голландцы показали нам как нужно болеть, и действительно как надо радоваться, как надо получать удовольствие от самых простейших вещей, болеть за свою страну, за свою команду, верить и вера всего народа помогает побеждать нашей команде

Шквал емоцій фанів викликає гол Марко Девіча, який не зарахував орбітр.  

Валерій ,вболівальник:

-Судья не углядел за всем процессом, и потому и не защитали гол, но был гол конкретный, там всё за линию, всё видно – три раза повторяли момент

Катерина ,вболівальниця:

-Мы все вместе надеемся, что судью оштрафуют за это, но на игру это уже никак не повлияет

Сподівання, що в останні хвилини матчу українці встигнуть виправити ситуацію – не справдилися. Рахунок так і залишився один:нуль. Розчарування фанати не приховували. Як не приховували і гордості за те, що Харків зустрів Євро гідно.

Дарина ,вболівальниця:

-Мы были достаточно гостепримны, надеюсь людям понравилось и они к нам будут ещё приезжать

Ольга та Сергій ,вболівальники:

-Мы общались с иностранцами, иностранцы думали,что они приедут в какую-то постсоветскую республику, на самом деле теперь они понимают, что приехали в достойный европейский город, мы достойно себя показываем, посмотрите, что творится в Польше, Варшаве – драки фанатов, всякая ерунда, Харьков, Киев, Донецк – достойно себя показывают.

Традиційна гостинність та доброзичливість відкрила завісу між Україною та Європою. Тепер, по завершенні чемпіонату, гості з  різних куточків світу привезуть на батьківщину нові звістки і нову інформацію про Україну, як справжню європейську державу.

Анастасія Полякова, Олег Синицький ,Харьковские Известия.