Головне за ніч: збитки України від агресії РФ та ранкові обстріли рашистів

14.01.2023 11:57   -

Зранку окупанти обстріляли ракетами Київ. За даними представників військової адміністрації, є влучання в об’єкт інфраструктури. На місці працюють профільні служби. Вибухи підтверджені також у Запоріжжі, Харкові та Миколаївській області.

В Укроборонпромі вже випробували український ударний дрон дальністю ураження понад 1 000 км. Перші кадри застосування БПЛА “Shark” надіслали військові з Донеччини. Крім того, у відомстві зазначили, що у планах Міноборони ще придбати у цьому році безпілотників на 20 мільйонів гривень.

Збитки, завдані українській цивільній та критичній інфраструктурі, перевищують $127 млрд. Такі цифри назвали у Міністерстві закордонних справ України. У відомстві впевнені, що відновлення України стане одним із найбільших інвестиційних проектів з широким спектром можливостей для міжнародних партнерів з використання найкращих практик у сфері інженерії, будівництва та передачі технологій.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

РФ завдала збитків довкіллю України більш ніж на $46 млрд. Про це пише The Economist. З початку війни зафіксовано майже 2300 випадків заподіяння шкоди довкіллю внаслідок бойових дій. Близько 3 млн гектарів заповідних територій країни, де знаходяться тисячі видів рослин та тварин, зараз під загрозою знищення.

До суспільно корисних робіт з відновлення України після воєнних дій вже залучили понад 4,5 тисячі безробітних. Про це заявили у  Мінекономіки. Так, на оплату праці цих людей направили вже 29 мільйонів гривень. Роботи наразі проводяться у Сумській, Київській, Полтавській, Донецькій, Чернігівській, Рівненській, Запорізькій, Житомирській та Волинській областях.

ОСТАННІ НОВИНИ