Гліб під час обстрілу накрив собою меншого хлопчика – історія з продовженням (відео)

12.08.2022 22:23   -

Дванадцятирічний харків’янин Глєб Бондаренко, який під час обстрілу міста Харкова касетними бомбами накрив собою меншого від себе хлопчика, був відзначений у патріотичній акції «Діти-рятувальники — герої війни».

Сьогодні, 12 серпня у День молоді, у Маріїнському палаці за участі Президента України Володимира Зеленського та Першої Леді відбулись урочисті заходи нагородження учасників акції. Нажаль Глєб не зміг взяти участь у церемонії, адже він наразі перебуває на лікуванні у німецькій клініці “Шаріте”, так, як осколок потрапив йому просто в серце, але він, на щастя, вижив і врятував життя іншій дитині.

Вітаючи дітей-героїв, Президент Володимир Зеленський сказав: «Ви – маленькі, але такі вже дорослі представники нашого величного і мужнього українського народу. Впевнений, що з такими хоробрими та щирими дітьми на Україну чекає прекрасне майбутнє!» Кожному з присутніх дітей Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський вручив цінні подарунки, а Голова ДСНС Сергій Крук – дитячу форму рятувальника. Дітей-героїв привітали також зірки української естради та вручили їм подарунки від себе особисто.