Гармати CAESAR – від Франції, ППО Patriot – від США. Світові лідери анонсували нові поставки для України – NEWS REVIEW

21.12.2022 13:45   -

Тренування українських військових,санкції, експортний контроль щодо рф, економічна допомога Україні. Попередньо, усе це обговорюватимуть Володимир Зеленський та Джо Байден на зустрічі у США. «Зокрема, обговоримо співпрацю України та США. Також виступлю в Конгресі та проведу низку двосторонніх зустрічей», – написав Зеленський у своєму Твіттері.

«росія не може диктувати умови для оборонної допомоги, яку ми надаємо Україні», – заявив координатор Ради національної безпеки при Білому домі Джон Кірбі. Тож на погрози рф Вашингтон не зважатиме, – передає «Укрінформ». Пізніше у Білому домі повідомили, що передадуть Україні надсучасну систему протиракетного і протиповітряного захисту Patriot.

Президент Франції Еммануель Макрон анонсував нові поставки зброї в Україну на початку 2023 року. «Останніми днями Франція доставила додаткову зброю. Також ми доставимо корисну зброю та боєприпаси, щоб українці могли захиститися від бомбардувань, вже в першому кварталі наступного року», – цитує Sud-Oues. Ймовірно, Франція передасть і гармати «Caesar», які високо цінують ЗСУ.