“Харьковводоканал” борется со злостными неплательщиками за услуги

19.11.2014 19:27   -
Автор:

На сьогодні городяни заборгували "Харківводоканалу" за послуги водовідведення та водопостачання близько 140-ти мільйонів гривень. Це, кажуть комунальники, наносить підприємству непомірні збитки.

Владислав Кашин директор юридичного департаменту КП "Харківводоканал"

Порядка 80% абонентов – это именно население. Соответственно любой сбой по платежам сразу же напрямую сказывается на финансовых возможностях предприятия – своевременно оплачивать те ресурсы, в т.ч. энергитические, которые предприятие потребляет, чтобы своевременно и качественно предоставлять услугу нашим потребителям.

Щоб подібних проблем уникнути і не перекривати водопостачання всім – і тим, хто справно платить за послуги, і боржникам – "Харківводоканал" проводить цілу низку заходів – поререджає неплатників та організовує роботу виїзних кас. До тих городян, які мають заборгованість понад тисячу гривень, застосовують більш радикальні міри – подають позови до суду.

Владислав Кашин директор юридичного департаменту КП "Харківводоканал"

Было порядка 7000 заявлений подано в суды на сумму более 20 миллионов гривен.

І це лише за поточний рік. Після відкриття ж виконавчого провадження у неплатника є тиждень, щоб добровільно погасити борг. Якщо цього не зробити, за рішенням суду за справу візьмуться представники виконавчої служби. Разом з комунальниками та міліціонерами вони приходять за місцем проживання боржника. І в присутності двох понятих складають акт опису та вилучають майно.

Олександр Карпов заступник начальника Червонозаводського відділу Державної виконавчої служби міського управління юстиції

Державний виконавець здійснює вихід за адресою мешкання боржника. Та у разі виявлення побутового майна, це, по-перше, побутові предмети, аудіо-, відеотехніки, здійснює дії, пов"язані з описом майна та вилученням для подальшої реалізації цього майна та погашення заборгованості існуючої.

Повернути ж конфісковане майно можна. Для цього неплатник має погасити заборгованість. На що йому відведено від п"яти до десяти днів – такі терміни визначені законодавством. Якщо цього не відбувається, майно реалізують на Інтернет-торгах.