Харьковский зоопарк идет к 120-летию

01.08.2015 18:40   -
Автор:

Харківський зоопарк – одна з головних родзинок міста. Віку він вже поважного, шостого вересня заклад відзначатиме сто двадцятий День народження. З приводу ювілею адміністрація вже готує масштабне свято.

Олексій Григор'єв директор Харківського зоопарку

Мы сейчас уже форматируем эту программу. По крайней мере, попросились к нам в гости уже кукольный театр, театр музкомедии. Ну, может быть, естественно, будут и многие другие кроме них.

Та сезон розваг і свят в зоопарку розпочнеться ще до його Дня народження. З першого серпня харків’яни матимуть можливість взяти участь у конкурсі на краще фото тварини з зоопарку. Роботи переможників буде розміщено на сайті, а їх самих запросять на свято ювілею закладу та вручать пам'ятні призи. П’ятнадцятого серпня відбудеться традиційна природоохоронна акція «День амурського тигра». Для дітей та дорослих підготують розважальну програму з конкурсами та призами.

Олексій Григор'єв директор Харківського зоопарку

Для деток будут «раскраски».  То есть, у нас уже есть опыт, когда детворе нравится раскрашиваться под тигров легко смываемыми акварельными красками. Для взрослых это будет большая тематическая выставка того, что известно о тиграх, фотовыставка. И, естественно, показ наших красавцев, которые к этому времени уже начинают одеваться  в зимние шубы.

До свого стодвадцятиріччя зоопарк йде не тільки зі святковими заходами, а і з оновленими вольєрами та впорядкованою територією.

Олексій Григор'єв директор Харківського зоопарку

Мы заасфальтировали центральную аллею. Эта работа будет продолжаться, практически весь зоопарк будет приведен в порядок в отношении асфальтирования. А, кроме того, будут, естественно, открываться новые вольеры. Шикарные вольеры для гепардов, великолепный вольер будет для копытных, это для сибирских козерогов и для муфлонов.

Для нових вольєрів саме час, кажуть працівники зоопарк. Адже цього року у вихованців закладу великий приплід. Немов спеціально до ювілею.

Анастасія Головчанська керівник гуртку юннатів Харківського зоопарку

У нас родились орел степной, маленький баклан. У нас есть маленькие лисята чернобурки. Винторогие козлы у нас родились, гривистые бараны, большое количество пекарей родилось, гуанака и два верблюжонка в этом году, один светленький, другой рыженький.

І це – далеко не всі тварини, які народились цього року в зоопарку. Кількість молодняку, кажуть в закладі, вимірюється сотнями. Найбільш довгоочікуване малятко в зоопарку – маленька рись Марися. У неї доволі норовистий тато – для нього ніяк не вдавалося підібрати пару, розповідають зоологи. Самку з Миколаїву, яка йому не сподобалась він навіть доволі сильно покусав. Складними були і роди у самки, яка нарешті підійшла для злучки. З двох малят при родах вижила тільки Марися. Зараз, попри штучне вигодовування, маля добре розвивається та швидко набирає вагу. Працівники зоопарку запрошують харків’ян подивитись на Марисю та інших малят. Приходити радять разом із дітьми, адже їм дивитись на маленьких тварин особливо цікаво.

Маша 7 років

Такие маленькие, такие прикольные!