Харьковский электротранспорт будут проверять специалисты контроля за безопасностью в области водного транспорта

27.06.2018 15:12   -
Автор:
Тепер КП «Міськелектротранссервіс» будуть перевіряти спеціалісти відділу контролю та нагляду за безпекою на водному транспорті.  Про це повідомив директор департаменту у справах інформації та та зв’язків з громадськістю Юрій Сидоренко на своїй сторінці у Фейсбук. Також додається і посвідчення «Укртрансбезпеки» про проведення позапланових перевірок. 
 

 
У документі зазначається, що інспектувати електротранспорт планують з 27 червня до 3 липня.  Перевіряти будуть чи дотримуються у трамваях і тролейбусах правил експлуатації та чи є в наявності технічні несправності і загроза виникнення аварійних ситуацій. Крім того, у постанові зазначається, що інспектори проконтролюють дотримання вимог розміщення та обладнання транспортних зупинок. І так перевірки за перевірками. Напередоні вже, протягом місяця, співробітники транспортної інспекції проводили позапланові перевірки у всіх трамвайних та тролейбусних депо міста. Тому їх працівники в минулу суботу, 23 червня, вийшли на акцію протесту під управлінням «Укртрансбезпеки». Тоді робітники висловлювали побоювання, що  міський електротранспорт може зупинится. 
 
Михайло Барабаш радіомеханік Салтівського трамвайного депо 
 
Проводятся проверки и снимают с линии транспорт, буквально придираются к любой мелочи. Где-то не докрашен, не окрашен поручень – это уже считается обоснованием для снятия с маршрута транспорта.
 
Микола Павленко заступник директора з експлуатації Салтівського трамвайного депо 
 
На основании этих проверок мы не имеем права тогда будем использовать вагоны. Ни трамваи, ни троллейбусы, получается тогда трамваи и троллейбусы не смогут выехать в линию и перевозить людей. Электротранспортом обычно пользуются пожилые люди, пожилого возраста, потому, что это самый дешевый транспорт. Они же бесплатно ездят и пользуются льготами. Я думаю, будет проблематично добраться без трамвая и троллейбуса туда куда им надо.
 
А особливо дивно таке ставлення, кажуть працівники депо, при тому, що стан рухомого складу став набагато краще, ніж кілька років тому. На маршрутах працюють сучасні низкопольні тролейбуси, по місту йде масштабна реконструкція трамвайних шляхів. На підтримку електротранспорту: закупівлю обладнання, запчастин, оновлення рухомого складу надходять кошти з міського бюджету. Крім того, зараз керівництво Харкова веде переговори із залучення інвестицій на придбання 130 одиниць електротранспорту. Все робиться аби перевезення було безпечним та якісним.