Харьковский градусник возвращается на свое обычное место

22.05.2012 22:13   -
Автор:

Більша половина термометра – від мінус тридцяти до плюс пятнадцяти – на місці. Градусник на будівлю повертають у тому ж вигляді, в якому його запустили після реконструкції всередині листопада минулого року. Він також має електронне табло та незначну погрішність у півградуси. Крім того, він більший на три метри за старого термометра, який прикрашав Сумську понад тридцять років.

Олександра Суфіянова , кореспондент:

-Новий градусник буде не лише більшим, а й виднішим за свого попередника. Завдяки спеціальним світлодіодам, що знаходяться всередині нього, температуру буде видно навіть у часи яскравого сонячного проміння.

Городяни, які не бачили градусник майже півроку, зізнаються, встигли за ним скучити.

Сніжана Камєнєва,  харків`янка:

-Люди привыкли смотреть, сколько градусов, как бы я считаю, градусник нужен и знаменитое место встречи под градусников.

Оксана Іларіонова,  студентка:

-Ну во-первых заметно, потому что, когда выходишь с метро, смотришь сразу куда – на градусник, а во-вторых тоже- на температуру посмотреть.

Тамара Довгополова,  пенсіонерка:

-Ну вполне нормальный градусник, ну как слепой человек отлично вижу цифры

Василь та Любов,  студенти:

-Главное, чтоб температуру показывал. Точным главное, просто для интереса, идешь и смотришь – температуру показывает – отлично.

Градусник на будівлі по вулиці Сумській, один, зняли наприкінці грудня минулого року. Його демонтували у зв`язку з ремонтом фасада будинку. Вимірювач температури, кажуть у департаменті комунального господарства, монтуватимуть поступово – по секціях. Відкрити його планують на початку червня.

Олександра Суфіянова, Віктор Ноздрачов, Харьковские Известия.