Харьковский городской голова встретился с жителями Червонозаводского и Коминтерновского районов

23.05.2012 18:08   -
Автор:

Перша адреса – проспект Гагаріна 174, корпус два. Мешканка цього будинку Тетяна скаржиться – тиша в її оселі не частий гість, виною всьому Ятки, що цілодобово торгують алкоголем.

Тетяна,  мешканка будинку № 174 по проспекту Гагаріна:

-Где мы выпили, там мы извините и гадим. Ор такой стоит, напились, вы же знаете какая сейчас молодёжь, т.е. выпивают просто на караул, а потом, что они делают, я не знаю может они там и наркотики колят потому что визг такой стоит, ор такой стоит потому что не спят, я не знаю как 1-ый и 2-ой подъезд, но 3-й подъезд не спит, у которых окна подходят сюда. Ну просто это свинство. А вы посмотрите, что они сделали – повытаптывали всё, под балконами даже трава не растёт

Власниця одного з кіосків про графік роботи на камеру говорити не хоче.

власниця кіоску:

-Я не буду давать интервью, это неправда. Разные люди-разные мнения. Но люди же не будут врать? Не могут? А почему вы торгуете спиртным круглосуточно? Это отпадает.

Комісії на чолі з міським головою стан справ зрозумілий. Вирішили – кіоск прибрати, а неподалік відкрити магазин з режимом роботи до десятої вечора. Так буде і цивілізованіше і спокійніше мешканцям будинків, що знаходяться поруч. Крім того місцевих турбують і питання благоустрою дворів. Зокрема, знесення аварійних дерев і пухоносних тополь, та висадка молодих дерев. Хвилює і питання дитячих майданчиків. Адже район багатодітний. Тож вирішено – звести не просто дитмайданчик, а цілих три  дитячих містечка.

Оксана,  мешканка будинку № 170 по проспекту Гагаріна:

-Если здесь будет не одна качеля, а комплекс целый, то дети будут рады и счастливы. Это радость детская, посмотрите там где установленные там не всегда хватает детям покататься, чем больше тем лучше

Ще одне питання, яке потребує негайного розв"язання – вишка одного з мобільних операторів, яку нещодавно встановили  неподалік дитячого майданчику. Матусі занепокоєні – випромінювання не минає безслідно, діти стали частіше хворіти.  

Наталія,  мешканка будинку № 174 по проспекту Гагаріна:

-Наносят вред здоровью человеку живущим здесь в нашем районе и здесь она не одна и где-то ещё вот там вот есть тоже есть. Поэтому я считаю их нужно убрать

Мер вимагає – вежу прибрати у найкортші терміни, відповідальні за це – обіцяють відзвітувати про виконання протягом кількох днів. Жодне питання озвучене харків"янами не лишилось поза увагою Геннадія Кернеса. Усі проблеми, що накопичились у мікрорайоні за сорок років, пообіцяли вирішувати поступово і комплексно.

Геннадій Кернес , Харківський міський голова:

-Мы уже провели такие встречи во многих районах города Харькова, мы пришли сюда, чтобы навести порядок и конечно его необходимо поддерживать. Понятно, что мы установим детские площадки, спортивные площадки, с освещением разберёмся, разберёмся с тем, что касается кровель, по возможности с дорогами и со всеми остальными вопросами, потому что это не просто так.

Рекреаційні зони облаштують не лише для дітей – для пенсіонерів встановлять альтанки, де можна буде не лише відпочивати, а й зіграти, наприклад, у доміно. Тамтешні шанувальники цієї гри запропонували кинути камені Геннадію Керенсу, і мер, у парі з інженером заводу імені Малишева виграв партію у ще двох місцевих мешканців.

Що здивувало мера – так це існування поміж будинків мікрорайону надувного батуту для дітей. За задоволення пострибати на ньому – з місцевої малечі беруть гроші. То ж мер вирішив з`ясувати проблему комплексно – чи законно такі батути розташовані у місті, і чи мають право їхні власники стягувати плату за користування ними. З цього приводу призначив на сьогоднішній вечір нараду у мерії з главами районів та комунальних служб. Вчорашній же робочій день Геннадій Кернес продовжив о десятій вечора на іншому боці проспекту Гагаріна, вже у Комінтернівському районі. Питання схожі з тими, що озвучували мешканці Червонозаводського району. Їх вирішення також.

Анатолій Денисенко , депутат Харківської міської ради:

-Задача ставится простая – за лето, пока сухо, пока погода позволяет сделать максимум робот, т.е надеюсь, что ко дню города жители не узнают свой район.

За п’ять з половиною годин спілкування з городянами – Геннадій Кернес видав близько ста доручень – це і ремонти внутришньоквартальних доріг, допомога інвалідам, облаштування дитячих майданчиків, освітлення, тощо. Найближчими днями з подібною інспекцією мер збирається навідатися на Салтівку.

Ігор Бескровний, Ігор Луханін, Євген Шинкаренко, Харьковские Известия.