Харьковский дом-убийца

12.05.2012 22:01   -
Автор:

В'ячеслав, мешканець сусіднього будинку:

Он вышел на крыльцо курит и смотрит. Его привалило, прямо кирпичами ввалило в дом

Людину з під завалів витягали вже еменесники. Життя чоловіка врятувати не вдалося. А от те, що рано чи пізно будинок рухне точно знали мешканці сусідніх будинків. Людям він останнім часом спокою не давав – весь час тріщав та скрипів, а два тижні тому взагалі одна зі стін обвалилася.

Тетяна, мешканка сусіднього будинку:

Дом рухнул 2 недели назад первый раз, уже сообщали, чтобы раньше все это сделали

Люди дякують Богові, що трагедія сталася ввечері, а не вдень, коли повз будинку до школи ходять натовпом діти.

Олена Мітясова, кореспондент:

Цей будинок аварійним визнали ще 15 років тому. Тоді ж і відсилили місцевих мешканців. Але будинок не знесли через те, що тут й досі за документами живе двоє людей

На додачу ще існують діючі договори аренди на нежитлові приміщення на першому поверсі будівлі, каже директор Житлово-комунального господарства Роман Нехорошков.  

Роман Нехорошков, директор Департаменту житлового господарства:

-Тогда, когда произошло частичное обрушение конструкций дома, мы уже предприняли шаги, чтобы изготовить соответствующую документацию на снос этого и такая документация сейчас доделывается и мы до 15 мая планируем полностью закончить работы, связанные с демонтажом и расчисткой этого места

Роботи зі знесення аварійного будинку розпочалися цього ж дня. Важка техніка першим ділом демонтувала найнебезпечніші конструкції, що можуть впасти. Що ж стосується родини загиблого чоловіка – його стареньку матір – відселили із напівзруйнованого сусіднього помешкання до службової квартири "Харківміськліфту". В подальшому це житло, кажуть в житловому департаменті, мають закріпити за постраждалою. А от хто винен у трагедії наразі з"ясовують правоохоронці. Прокуратура порушила кримінальну справу за фактом обрушення будинку, що призвело до загибелі людини. Дана санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від двох до п"яти років.