Харьковские водители пренебрегают правилами дорожного движения

31.07.2012 18:30   -
Автор:

Нещодавня аварія, що сталася на пішохідному переході біля Журавлівського кар'єру доводить – багато водіїв не дотримуються правил дорожнього руху. В результаті такої недбалості, під колесами автівки загинула людина. В один голос свідки трагедії нарікали – тут потрібен світлофор, адже через жвавий рух автівок перейти дорогу дуже складно. Така ж проблема і на іншому переході – перетин вулиці Ахсарова та проспекта Перемоги. Ганні щодня с маленької дитиною доводиться чекати поки бодай один водій пригальмує та пропустить її з візочком.

Ганна Побігайло:

-Переходить дорогу ужасно, практически невозможно. Едут все в разные стороны, не понятно кто, куда поворачивает, светофора нет. Просто нереально. Пропускают через раз, чаще не пропускают. Стараюсь обходить как можно дальше, там где меньше машин, потому что здесь перекресток и просто хаотичное движение совершенно. Если бы был светофор безусловно ситуацию это бы улучшило и я  думаю что было бы гораздо лучше.

У ДАЇ стверджують – вони зовсім не проти світлофорів, але один такий неправильно встановлений пристрій  може стати причиною величезних заторів. Саме тому, кажуть, спеціальне комунальне підприємство, що опікується світлофорним господарством, завжди погоджує розміщення триоких із ДАІ.

Олег Ніконенко ,старший інспектор відділу ДАІ м. Харкова:

-Державтоінспекція проводичі аналіз ДТП на тий чи іншій ділянці міста надає відповідну інформацію до держадміністрації і якщо принімається що до встановлення конкретної встановлення в якомусь місті світлофорного оберту то Державтоінспекція відповідно погоджує даний світлофорний оберт а також приймає його в експлуатацію.

Проаналізувавши ситуацію біля Журавлівського кар'єру, ДАЇ дійшло висновку, світлофор там встановити можна, але з кнопкою виклику. Адже коли скінчиться пляжний сезон тут майже нікому буде переходити дорогу. А от на вулиці Ахсарова світлофор поставити неможливо, кажуть у ДАЇ, та і не потрібно, бо це лише додасть незручностей для руху транспорту. Взагалі ж наразі у Харкові працює триста двадцять один світлофор. На встановлення кожного міська влада витратила близько трьохсот тисяч гривень. Середня вартість самого пристрою – близька ста тисяч. Ціна залежить від виробника. Та при його встановлені ще потрібно облаштувати бордюри, провести електрику та намалювати розмітку.