Харьковские спортсмены стали чемпионами мира

17.10.2019 12:57   -
Автор:
Євгеній Батюк присвятив спорту – 12 років. Ще в чотирирічному віці він почав займатися таїландським боксом. Відтоді спортивний режим та чи не щоденні тренування – стали головною частиною його життя. І не дарма. В результаті Євгенія Батюка виборов місце у збірній України, у складі якої взяв участь у чемпіонаті світу серед юніорів. І повернувся до Харкова з перемогою. 
 
Євгеній Батюк чемпіон світу з таїландського боксу серед юніорів 2019 
 
Осознание того, что я стал чемпионом, пришло, наверное, через день-два, эмоции переполняли. Я шел к этому 12 лет, вот сколько занимался, с 4 лет я к этому шел. вот этот огромный путь, все это осознание пришло только на второй день 
 
Чемпіонат світу з таїландського боксу відбувся, у жовтні. У змаганнях брали участь майже 1000 спортсменів, приблизно зі ста країн. Серед них був і ще один харків"янин – Микита Гончаренко.  Він почав займатися 5 років тому, і перемогу на світовій арені розцінює як перший крок до майбутніх звершень, тому спорт, каже, кидати не збирається.  
 
Микита Гончаренко чемпіон світу з таїландського боксу серед юніорів 2019
 
Я еще не добился тех результатов, чтобы мог бросить спорт. Следующая моя цель – это по-взрослому уже стать чемпионом мира. Это моя новая мечта, к которой я буду идти.
 
Тренер каже, запорука перемоги хлопців полягає не лише в інтенсивних та регулярних тренуваннях, а й в підтримці спортсменів, зокрема, від міськради. 
 
Володимир Цуканов старший тренер Харківської обласної федерації з таїландського боксу 
 
У нас полностью вся поддержка. И в Харькове люди, которые уделяют внимание, поэтому наши золотые медали – это работа не только наша, но и, в целом, от людей, которые нас поддерживали, за нас болели.
 
Привітав хлопців із перемогою на чемпіонаті світу й мер Геннадій Кернес. Очільник міста подякував спортсменам за те, що вони представляють Харків на великій спортивній арені і побажав і надалі здобувати лаври чемпіонів.   
 
Геннадій Кернес Харківський міський голова 
 
Вы Харьков прославляете, Украину, и, конечно, то, что у нас тайским боксом все больше и больше увлекается детей: и девочек, и мальчиков. Мне это очень нравится, я в свое время ездил по школьным спортзалам и спортивным школам, я много видел, сколько людей желает заниматься тайским боксом.
 
Мер Геннадій Кернес певен, що приклад харківських чемпіонів можуть надихнути і інших на заняття улюбленою справою, серед яких може стати й спорт.