Харьковские родители, которые били ребенка, вскоре предстанут перед судом

10.01.2018 16:35   -
Автор:
Вони били та довели власну дитину до смерті. Прокуратура передала до суду справу батьків, мешканців Новобаварського району, які обвинувачуються у катуванні 3-річного сина. Як вже встановило слідство, раніше судимий за крадіжку батько малюка систематично бив неповнолітнього. При цьому це відбувалося у присутності матері, однак, вона навіть не намагалася зупинити знущання.
 
Олександр Фільчаков керівник Харківської місцевої прокуратури №2
 
Після чергового побиття, у серпні минулого року, хлопчик отримав перелом ноги. Через декілька днів батько зламав йому ребра, хлопчик не міг ходити. Замість того, аби відвезти його до лікарні, батько продовжив знущатися над своєю дитиною та її катувати. Внаслідок цього дитина отримала важку черепно-мозкову травму. Весь цей час вона страждала від фізичного болю та тривалий час нічого не їла. У зв'язку з чим дитина впала в кому. 
 
Про те, що в родині відбуваються знущання над дитиною вдалося дізнатися лише після того, як до них прийшла знайома матері. Та і викликала швидку допомогу.  Наприкінці вересня минулого року малюка у вкрай важкому стані та з явними тілесними ушкодженнями доставили до лікарні. Не приходячи до тями, наступного дня хлопчик помер. Відповідно до висновків експертів, смерть дитини настала внаслідок голоду і постійного фізичного та психологічного насильства, що тривало більше року.
 
Олександр Фільчаков керівник Харківської місцевої прокуратури №2
 
За клопотанням слідчого, погодженого з процесуальним керівником, стосовно батька, Жовтневим районним судом Харкова було обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Що стосується матері дитини, то враховуючі те, що вона на той час перебувала на 8 місяці вагітності, районним судом була обрана міра запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту. 
 
Вже зовсім скоро батьки предстануть перед Фемідою. Максимальна санкція статей, за якими обвинувачають матір та батька дитини, передбачає 10 років позбавлення волі.