Харьковские работники образования внесли свои предложения, который дополнят базовый закон “Об образовании”.

03.03.2017 13:59   -
Автор:
Харків на день став епіцентром обговорення інновацій в освіті. На базі харківського національного університету імені Каразіна відбулося виїзне засідання профільного Комітету Верховної Ради України.
 
Олександр Співаковський перший заступник голови Комітету ВРУ з питань науки і освіти
 
Обличчя Харкова визначає і патріотизм великий, який є у нас. А головне, Харківщина визначає фактично можливість розвитку інноваційної складової економіки України. Кількість студентів, вишів, кількість еліти, яка є тут, на вашій території. І тому для нас – велика честь проводити виїзне засідання комітету саме тут.
 
Удосконалення ж освіти та створення належних правових та побутових умов у Вишах допоможе залучити якомога більше іноземних студентів, зазначила під час заходу губернатор Юлія Світлична.
 
Юлія Світлична голова Харківської облдержадміністрації
 
Для нас це інвестиції в освіту та джерело зміцнення фінансової бази вишів. А для держави в цілому – це найкращий маркетинговий крок наших економічних можливостей, один з тих шляхів, які відкривають сьогодні Україну для світу.
 
Аби здійснити заплановане, харківські освітяни вже приготували низку пропозицій. Їх, зокрема, і винесли на розгляд фахівців профільного Комітету Верховної Ради. Після ж їхнього опрацювання та корегування, зазначили під час заходу, пропозиції харківських освітян увійдуть до базового закону про освіту. Він вже ухвалений Парламентом, як базовий. І наразі його фахівці доповнюють та удосконалюють.