Харьковские предприятия получили миллион гривен от центра занятости

22.12.2015 15:08   -
Автор:

Не звільняти робітників та не зменшувати кількість робочих днів у тижні. Таку можливість підприємствам, що перебувають у скруті, надають у центрі зайнятості. Там пропонують компенсувати колективу певну частину зарплатні. Умови називають вигідними для всіх сторін.

Володимир Міненко директор обласного центру зайнятості

Половину буде сплачувати цій людині роботодавець. Дві третіх від другої половини сплачуватиме центр зайнятості. Протягом максимум 6 місяців. Вигідніше сплачувати цю допомогу підприємству, щоб воно не скорочувало людей, щоб ця людина не становилася на облік у центрі зайнятості. Бо якщо вона стане на облік, ми сплачуватимо їй набагато більше грошей.

Цьогоріч допомогу у розмірі 1-го мільйону гривень отримали кілька підприємств в Харкові та області. Серед них і "Хартрон", і Лихачовська меблева фабрика. Таким чином, каже Володимир Міненко, зберегли майже 7 сотень робочих місць. Претендувати на гроші заводи та фабрики можуть і у наступному році. Для цього мають виконати декілька обов"язкових умов.

Володимир Міненко директор обласного центру зайнятості

Ця програма працює тільки для тих підприємств, які не мають заборгованості по зарплаті. Відповідно, не має забогрованості по єдиному соціальному внеску.

До кінця ж поточного року комісія центру зайнятості розгляне пропозиції ще від п'яти підприємств. У разі їхнього задовільнення, працівники заводів чи фабрик отримають допомогу вже у 2016-му.