Харьковские медики заняли первое место в Украине в соревнованиях среди бригад “скорых”

28.03.2012 19:01   -
Автор:

Професіоналізм, досвід та швидкість. Саме це допомогло харківській бригаді швидкої допомоги стати першими. Вони змагались цілу добу  із тридцятьма командами у різних конкурсах. Капітан команди Сергій Мащенко каже, така практика допомагає у роботі. Адже сам рятує десятки людських життів майже кожну добу .

Сергій Мащенко лікар швидкої допомоги
Ми бачим хворого буквально п"ять минут,за ці п"ять минут треба поставити діагноз, опреліться з ним дальнєйшу судьбу. У стаціонарі є великий проміжок часу на обслєдованіє, на установлєніє діагноза, на визові ти сам на сам з больним.

Такі життєві ситуації треба було пройти і під час конкурсу у Рівному. Команди складалися із чотирьох фахівців: лікаря, двох фельдшерів та водія.

Микола Колесніков водій бригади швидкої
По ходу соревнований так получилось,что мне пришлось оказывать помощь своему доктору, потому что получили закрытую черепно-мозковую травму,то есть пришлось и его правильно укладывать, и шейный позвонок защищать,и давление мерять,и капельницу ставить

Ще двоє фельдшерів, Олексій Черняков та Олександр Шатохін, впорались із найскладнішими завданням. Треба було врятували разом із МНС-никами постраждалого із машини, яка перевозить хімічні речовини. Спільними зусиллями команді пощастило здобути перемогу. Вдома їх вже чекали з привітаннями.

Геннадій Кернес Харківський міський голова
Это очень ответсвенно и очень важно для нас, потому что те примеры,которые сегодня прводятся в ХАрькове по модернизации, диспетчиризации,управлению скорыми помощами,которые на линии. Это свидетельствует о том, что бригада скорой помощи из Харькова победила на всеукраинском чемпионате.

Команда привезла у Харків кубок першості та пам"ятні медалі. Також вони отримали запрошення пройти тренінги підвищення кваліфікації у Кракові.

Євгенія Кутнова, Віктор Ноздрачов , Ігор Луханін.Харьковские Известия