Харьковские медики поделятся современными методами лечения кожных и венерических заболеваний

21.11.2019 12:59   -
Автор:
Більше трьохста учасників та тридцять спікерів – провідних спеціалістів із різних куточків України у рамках дводенного форму обговорять сучасні методи діагностики та лікування дерматологічних та венеричних захворювань. У Першій Столиці – щорічна медична конференція. У цьому році форум присвячений 95-річчю Інституту дерматології та венерології НАМН України. Представники інституту отримали грамоти та подяки від міськради. 
 
Світлана Горбунова-Рубан заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення 
 
Ми ходимо на всі конференції, ми спілкуємося з керівниками цих інститутів. Вони партнери нашої охорони здоров'я, вони наші консультанті. Тобто ми дуже плідно і тісно співпрацюємо. І для нас існування у нас академічних інститутів, які працюють у масштабах всієї країни і навіть за її кордонами – має дуже велике значення. Тому я бажаю всім нашим науковцям, і інституту дерматовенерології в тому числі, перш за все розвитку, комфортного існування із точки зору праці і тих досліджень, які вони роблять . І великої поваги, і від держави, і від людей заради яких вони працюють.
 
Традиційно конференція зібрала не тільки вузькоспеціальних лікарів, а й  фахівців суміжних галузей, що на думку організаторів, дасть поштовх для розвитку методів лікування шкірних та венеричних захворювань, в тому числі і розвитку такого напрямку, як косметологія. Адже напрацювання харківських спеціалістів користується попитом у різних куточках світу.    
 
Гліб Бондаренко завідувач відділом інфекцій Інституту дерматології та венерології НАМН України 
 
Харьков традиционно, наверное был, в Украине, даже во времена когда был советский союз, в Украине это был единственный институт, который находился в Харькове, который давал основные направления  развития дерматовенерологической службы в нашей стране, собственно говоря он таким и остается и по сей день.
 
Долучились до обміну досвідом і закордонні колеги. Так серед учасників форум є і представники медичної спільноти Грузії. Делегація яких, вже не перший рік відвідує Харків. Грузинські лікарі діляться, якість харківської медицини зростає, розроблюються нові методи лікування. Особливо у напрямку боротьби з рідкісними захворюваннями . 
 
Олег Квлівідзе заступник директора «Національного науково-дослідного центру дерматології і венерології» ( Грузія)
 
Буду освещать тему редких заболеваний, редких дерматозов, тема достаточно востребованная за последнее время, потому что пациентов с редкими дерматозами, доступ к их лечению ограниченный, заболевание редкое соответственно информации о заболевании у врачей минимальная. 
 
У рамках конференції відбудуться майстер-класи провідних фахівців, дискусії на актульні теми та спільні обговорення методик та практик діагнозтики та лікування. Завершиться конгресс у п'ятницю 22 листопада.