Харьковские коммунальщики расчищают город от снега

09.01.2019 16:14   -
Автор:
Зима лише тільки набирає обертів і тим самим додає їм роботи. Вулиця Поздовжня, 1. Київський район. Двірники з лопатами і із засобами малої механізації розчищають тротуари та виходи з під'їздів. Діляться, до випадання снігу були готові ще за день – знали прогноз. Тому сьогодні вийшли на роботу на годину раніше, на початку шостого. Кожен на свою ділянку. На розчитку внутрішньоквартальних доріг прийшла спецтехніка.
 
Валентина Кротова начальник філії КП "Харківблагоустрій" Київського району
 
Наша техника есть – 5 единиц, плюс у нас ещё привлечённая техника – это техника КП "КВБО" – 3 единицы и техника КП "ХРСП" – 2 единицы по району работает. Кроме того ещё работает 15 мотоблоков, 205 человек на расчистке ручным способом. Это у нас уже повторная расчитка, потому что после обеда опять упал ёще слой снега. Поэтому мы уже повторно расчищаем. 
 
Скільки разів виходити двірникам показує сама погода, додає Валентина Кротова. Якщо заметиль не вщухатиме, то виходити та розчищати доріжки комунальники будуть стільки разів, скільки буде потрібно аби містянам сніг не заважав. 
 
Валентина Кротова начальник філії КП "Харківблагоустрій" Київського району
 
У нас самое главное – это обеспечить безопасность прохода пешеходов и проезд автотранспорта. Но нам мешают припаркованные машины! Это самая серьёзная проблема на сегодняшний день. Мы не можем качественно расчистить дороги. Обращаемся ко всем жителям, уважаемые жители, пожалуйста, уважайте остальных людей – пожалуйста, не оставляйте на обочинах внутриквартальных дорог свои автомобили. Есть парковки, на каждом участке, в каждом районе. Оставляйте машины на парковках! 
 
Проблема з автівками, що паркують містяни вздовж доріг є і у шляховиків. Ті також через це не можуть досконало виконати свою роботу. Додають, інколи доводиться навіть викликати поліцію аби ті допомогли їм прибрати те чи інше авто. Проте сьогодні ситуація більш менш була стабільною.
 
Артем Одарченко начальник ділянки "Магістраль" КСП "Шляхрембуд"
 
Я считаю, справляемся хорошо, проезжаемость есть везде, транспорт идёт. Никаких заминок сегодня не было. Ночью у нас трудилось 69 единиц техники. Было высыпано 507 кубометров песчано-солевой смеси и 367 тонн соли. Сейчас трудится порядка 159 единиц техники – расчищаем город от последствий снегопада. Судя по прогнозам синоптиков ожидается снегопад и завтра, и в пятницу, поэтому мы готовы. Службы все наготове. Трудимся.