Харьковские инвалиды требуют от властей закупать качественные растворы для гемодиализа

03.12.2015 16:21   -
Автор:

На честь Дня інваліда хворі на ниркову недостатність вийшли на головну площу Харкова на пікет. Вимагають від владників пильніше слідкувати за якістю ліків. Адже в столиці зафіксували непоодинокі випадки, коли на інвалідах держава економить.

Олег Нежурін голова обласної громадської організації "Асоціація пацієнтів гемодіалізу"

Появились поставщики расходного материала для гемодиализа, которые продают его по более дешевым ценам, но менее качественного. У нас в Харькове такой проблемы пока не стоит, но в поддержку других городов Украины  мы выступаем. Через 2-3 месяца начинаются тендеры у нас. И мы хотим, чтобы эти поставщики не попали на рынок Харькова, области и в наши лечебные учреждения.

Майже всі, хто зібрався на площі Своводи, хворі на ниркову недостатність. Щоб більш-менш повноцінно жити їм постійно необхідна одна процедура – гемодіаліз. Без неї токсини з організму не виводяться і людина помирає. Якщо якість розчинів, завдяки яким гемодіаліз проводять, низька, хворим гарантоване погане самопочуття. Останнім часом, жаліються харків"яни, ї їх спіткала така доля.

Вікторія Преснякова хвора на ниркову недостатність

Последствия.. в основном это летальный исход. Какие у нас могут быть последствия! У нас уже сейчас изменилось растворы, уже сейчас самочувствие хуже. Головные боли, давление поднимается. У меня, например, всегда было 90 на 60. А сейчас уже 130 на 90. Для меня это уже очень много.

Заспокоїти пікетувальників вийшов директор департаменту охорони здоров'я Харківської облдержадміністрації Олександр Галацан. Він запевнив: всі апарати, на яких на Харківщині проводять гемодіаліз – а їх 28 – працюють виключно на якісних розчинах. Так буде і надалі.

Олександр Галацан директор департаменту охорони здоров'я Харківської облдержадміністрації

Я как чиновник говорю: я не вижу никаких тревог в отношении того, что произойдет смена расходников о которых они волнуются, смена аппаратов, о которых они волнуются и изменения качества расходников. Нет никаких оснований. Никаких.

Та чи вистачить коштів на місцях на якісні ліки – питання поки що відкрити. І вирішуватимуть його в Києві. Коли прийматимуть бюджет на наступний рік.