Харьковские госслужащие проходят курсы повышения квалификации в Берлине

15.03.2017 14:28   -
Автор:
В Першій столиці з офіційним візитом представники Європейської академії в Берліні. Саме цей заклад вже не перший рік допомагає підвищити рівень знань держслужбовців Харківщини. Реалізація цієї програми – на особистому контролі губернатора Юлії Світличної.
 
Юлія Світлична голова Харківської облдержадміністрації
 
Тот проект, который мы с вами реализуем, мне кажется достаточно успешным. Большое количество госслужащих побывали на стажировке в Германии и смогли увидеть насколько реформы в Европейском Союзе сильны. И вернувшись, имплементировать его здесь, на территории области.
 
Німеччина також зацікавлена в продовженні цієї програми, зазначили гості з Берліну. Однак, повідомили, з цього року вона матиме певні зміни. А саме частину навчання держслужбовців фахівці академії проводитимуть віддалено, в режимі онлайн. Частина ж лекцій, як і раніше, відбуватиметься безпосередньо в Берліні.
 
Юлія Світлична голова Харківської облдержадміністрації
 
Я приветствую то, что 5-недельный  курс будет проведен онлайн. Потому что действительно, учитывая высокий уровень тех участников программы, и мы не можем отпустить ценные кадры больше, чем на месяц. Однако остаётся достаточно ценным тот опыт, который наши сотрудники получают непосредственно на местах, увидев, как это действует, увидев даже обстановку, увидев людей, пообщавшись с ними.
 
А ще повторно залучатимуть до програми і тих учасників, які вже побували на курсах в Берліні, повідомили представники європейської академії. Однак вже у якості вчителів.
 
Екерт Штратеншульте директор Європейської академії Берліну
 
Ми пропонуємо семінар, який називається «Тренінг для тренерів». Ми хочемо до нас повторно запросити учасників попередніх наших семінарів для того, щоб навчити бути тренерами і щоб вони могли на робочих місцях проводити тренінг та навчати своїх колег.
 
Такі зміни, зазначила губернатор Юлія Світлична, робить програму освіти держслужбовців більш насиченою. І це, каже голова області, допоможе вітчизняним фахівцям отримати більше знань.