Харьковская власть начинает комплексно обустраивать территорию Рогани

28.05.2012 18:10   -
Автор:

Перша адреса – вулиця Грицевця, сорок чотири. За кілька хвилин розмов із місцевими мешканцями відразу вимальовується чимало актуальних для району питань. Відремонтувати вхідні групи та покрівлі, полагодити внутрішньоквартальні шляхи і тротуари, встановити нові дитячі та спортивні майданчики.

Тетяна Дюклова , мешканка буд. №45 по вул. Зубарева:

-Попросили, чтоб нам добавили лавки, попросили, чтоб нам сделали беседку, для подростков у нас ничего нет, ни стола теннисного, собещали это все сделать, мы довольны.

Олександра,  пенсіонерка, мешканка буд. №49 по вул. Грицевця:

-Во-первых, ремонта, мы 25 лет живем, нету, ни разу не делался, только своими силами, козырек и крыша течет, ну и соответственно дороги.

 Відсутність тиші біля будинків – найбільший головний біль для мешканців. Вони в усьому винуватятть власників кіосків, які цілодобово продають алкоголь. Покупці і спричиняють галас.

Олександр Федоренко , мешканць буд. №49 по вул. Грицевця:

-И круглосуточно работает, торгуют там, чем зря, ночью спиртным киоск мешает

У комісії на чолі з міським головою зауважують – долю цього кіоску повинні вирішити самі місцеві мешканці.

Геннадій Кернес,  Харківський міський голова:

-Мое предложение такое: если вы за то, чтобы он работал, он будет работать, если наберут большинство, чтобы он здесь не работал, он работать не будет.

Ще одне  питання, яке хвилює місцевих – ліфти, які несправно працюють. У багатьох кабінах відсутні системи диспетчеризації. Проблему в комісії пообіцяли вирішити. Вже сьогодні з цього приводу у мерії відбулась нарада із профільними службами. Хвилює жителів і транспортне питання та умови  проїзду. Щоб мешканцям зручніше було діставатися до Рогані, у місті розробляють проект сучасного автовокзалу на Пролетарській. Він буде на зразок того, що на  Холодній Горі, пообіцяв мер міста. В цілому в сімсот п`ятдесят дев`ятому мікрорайоні – чимало проблем зі шляхами, покрівлями та іншими комунальними моментами.

Володимир Мисик , депутат Харківської міської ради:

-Я думаю, что мы поделим эти проблемы на  несколько частей: те, которые мы можем сделать быстро и проблемы, которые требуют более обстоятельной подготовки, мы их сделаем в 3-м квартале 2012 года.

Жодне прохання мешканців члени комісії не лишили поза увагою. До вирішення питань пообіцяли підійти комплексно та поступово. 

Олександра Суфіянова, Євген Шинкаренко, Харьковские Известия.
 

>