Харьковская мэрия спланировала ряд мероприятий по противодействию распространения коронавируса

12.03.2020 15:09   -
Автор:
Тут, у Харківській обласній державній адміністрації, було проведено нараду, щодо ключових рішень направлених на протидію поширення коронавірусної інфекції у Харкові. Подібні засідання були проведені по всій Україні. Свою позицію чітко висловили представники Харківської міської ради – директор департаменту освіти Ольга Дименко зазначила, усі необхідні заходи в освітніх закладах міста впроваджено.
 
Ольга Деменко директор департаменту освіти Харківської міської ради
 
Хотілось б, перш за все сказати, те що стосується дітей, рішення потрібно приймати надзвичайно виважено, кожен крок, кожен, кожну дію треба продумувати і планувати так що ми не нашкодили  дітям та їх батькам.
 
Кабінетом міністрів України було направлено лист з рекомендаціями щодо упередження розповсюдження вірусу. Але у Харкові за останні 20 днів, навпаки спостерігається зниження рівня захворювань на ГРВІ в школах. Тому карантинні заходи на навчальны заклади поширюватися не будуть. Проте будуть введені обмеження. 
 
Ольга Деменко директор департаменту освіти Харківської міської ради
 
Всі рекомендації взяті в роботу. Додатково ми спланували цілу низку заходів, як то: прийняття дітей медичними працівниками, відміна кабінетної системи, особливий графік харчування, щоб діти паралельно не пересікалися і так далі. На даний момент питання знаходиться під контролем.
 
Вчителі до дітей, а не навпаки. Якщо раніше школярі середніх та старших класів переходили з кабінету в кабінет, то у зв’язку з карантином, кожен клас буде знаходитися тільки в одному приміщенні.
 
Ольга Деменко директор департаменту освіти Харківської міської ради
 
На даний момент працюють школи, працюють дитячі садочки, але хочу відзначити, що ще вчора ми повідомили кожну сім'ю, що батьки за їх бажанням, за їх можливістю можуть залишити дітей вдома і ми перейдемо на дистанційну освіту.
 
Харківськие освітяни вже мають досвід дистанційної освіти. Головне завдання – безпека дітей та організація якісної освіти під час карантину, бо йдеться про завершення навчального року та підготовку до ЗНО. Тому резюмує Ольга Деменко, виваженість в роботі з дітьми – це не політика, а нормальне ставлення до людей.