Харьковская канатная дорога не работает. Временно

22.11.2019 13:07   -
Автор:
Харківська візитка, всіма улюблена канатна дорога наразі не працює. Але тимчасово. Закрили атракціон на планове технічне обслуговування. Підвісна канатна дорога в парку Горького пов'язує район вулиці Сумської з Павловим Полем. Загальна протяжність маршруту – майже два кілометри. Під  час поїздки відкривається вид на парк, далі по маршруту Ботанічний сад та Лісопарк. Популярний харківський атракціон відреконсруйовали ще у 2014 році, втім, за стандартами безпечного перебування відвідувачів, окрім щоденого облуговування кабінок, у парку потрібно проводити щорічну перевірку техніки. 
 
Андрій Кравченко прес-секретар КП "Центральний парк культури та відпочинку імені М. Горького"
 
Нужно подтянуть канаты, которые со временем, понятное дело, растягиваются – все должно быть в норме. И косметически, скажем так, подкрасить где-то, что-то убрать в самих кабинках, поскольку, опять же за время эксплуатации все меняется.   Обводные станции, посадочные платформы так же проводится ремонт. На все мы выделили себе четыре недели. К Новому году канатная дорога, уже обновленная, вступит в строй.
 
І всі бажаючі, додають у парку, за сприятливої  погоди зможуть покататися на підйомнику Першої Столиці.  До того ж, всіма улюблений атракціон, ще у 2016 році, отримав всесвітнє визнання, потрапивши до Топ-10 канатних доріг планети. Добірку зробили журналісти британського видання "Гардіан", поставивши харківський атракціон поряд із канатними дорогами США, Ріо-де-Жанейро та Гонконгу. Журналісти всесвітньо відомого видання охарактеризували канатку Першої Столиці так:
 
У міській обстановці харківського парку Горького цей підйомник – побудований ще за радянських часів – мало чим відрізняється від канатної дороги, яка перекидається дикими долинами та гірськими хребтами. Але їзда не менш емоційна: у маленьких, яскраво-кольорових гондолах є щось особливо романтичне. Подорож займає близько 20 хвилин, і хоч це не велика висота – висота, якою вона подорожує від 8 до 26 метрів, – все ще пропонує відчуття спокійного польоту над містом, яке може забезпечити лише канатна дорога.