Харьковщина вошла в книгу рекордов Гиннеса

27.08.2012 18:41   -
Автор:

Рушники та глечики, солом’яні ляльки та етнічні прикраси, національні страви та старовинні напої – Слобожанщина вісім років поспіль дивує гостей фестивалю Весілля в Малинівці різноманітними історичними родзинками краю.

Дмитро Шенцев ,народний депутат України:

-Мы видим сегодня столько направлений народного творчества, такое веселье среди народа – это говорит о том, что народ верит в перспективу, народ живет надеждой, народ веселый, значит все у нас будет хорошо.    

Зберегти традиції допомагають ентузіасти своєї справи. Максим працює із металом з дитинства, продовжуючи родинну традицію. Вважає, що ті витвори, що виходять з людських рук особливі, бо в них частка душі майстра.      

Максим Кострикін ,коваль :

-Вручную никогда двух одинаковых изделий не сделаешь, если ты делаешь новое – оно все лучше и лучше, а машина она всегда постоянная, всегда одного качества.

З ним погоджується і його колега, гончар Тарас. Переконаний – їжа з його глечиків смачніша і корисніша.  

Тарас Васильєв ,гончар :

-Ну она особенная, она другая просто, просто другая, она приятней, душевней.

Одні зберігають українські традиції, інші творять новітню історію, впевнений губернатор Харківщини Михайло Добкін. Цьогорічь хлібороби, навіть у засуху, зібрали добрий врожай, тож мають повне право відпочивати, як годиться.          

Михайло Добкін ,голова Харківської облдержадміністрації  :

-У таких людей плохих урожаев не бывает, у таких людей все спорится и работа и отдых. А то что увидел, и из глубокой старины, и то что придумывают новое, масса впечатлений каждый год, все новое, новое, лучшее.

Наїдки та напої, пісні та танці, і звичайно ж весілля. Вісім пар молодят стали на рушник у день свята. У ролі батьків наречених – керівники області. Привітала молодят та гостей родина, яка відсвяткувала свій золотий ювілей. Головне побажання – більше діточок, бо саме в них – щастя.        

Галина Іванівна:

-Жилося по всякому, були і злидні, ну а щас ми щасливі. У нас двоє діток, четверо онуків, двоє правнуків. Ми з дідом щасливі.

Сьогодні, погоджується керівництво Харківщини, головне завдання держави створювати необхідні умови для молодих родин:  будувати школи та відкривати дитячі садочки. Щоб у батьків була стабільність і українців з кожним роком тільки більшало.

Андрій Соловйов, Євген Шинкаренко, Харьковские Известия.