"Інфосіті" – інформаційно-аналітичний портал

Харьковщина получила от государства 650 млн грн на ремонт дорог местного значения

Харківська область отримала 650 мільйонів гривень від держави на ремонт доріг. Кошти витратять на дороги місцевого значення. Це 7000 кілометрів, що перейшли на баланс облдержадміністрації від "Укравтодору" в рамках реформи децентралізації. Понад 300 мільйонів гривень мають направити на капітальний та поточний ремонти, трохи більше 200 на ямковий та ще 130 на комунальні дороги.
 
Євгеній Шахненко заступник голови Харківської облдержадміністрації 
 
Основные дороги, которые мы запланировали и Юлия Александровна Светличная сказала, что под ее личным контролем будут ремонтироваться эти дороги. Это, в первую очередь, окончание дороги Харьков-Суммы до границы с Харьковской областью. Вы знаете, что мы начали, по всех населенных пунктах Солницевка, Пересичное и так далее. В этом году мы должны закончить полностью. Мы четко должны закончить работы на трассе Киев-Харьков-Довжанский, от Харькова до Изюма. Кроме того, в тяжелейшем состоянии у нас дорога Мерефа-Лозовая.
 
Харківська область, підкреслили в облдержадміністрації, на ремонт доріг від держави отримала найбільшу суму по всій країні. Місцеві дороги взагалі ніколи так не фінансувались. Ще близько вісімдесяти мільйонів гривень планують витратити з обласного та районних  бюджетів. Також очікуються надходження від перевиконання митних зборів.
  
Ігор Турченко начальник управління місцевих доріг Департаменту капітального будівництва ХОДА 
 
По дорогам місцевого значення в залежності від ширини проїжджої частини один кілометр ремонту без заміни основи покриття у двох слоях буде коштувати 6,8 мільйона гривень.
 
Особливу увагу, зазначають обласні владники, приділять якості. За результатами перевірки минулорічних ремонтів є претензії до робіт на дорозі у Первомайську. 
 
Євгеній Шахненко заступник голови Харківської облдержадміністрації 
 
У нас есть сегодня претензии по участкам дорог, которые сделали по трассе Мерефа-Лозовая, это в районе Первомайска. В сплошную положены участки, есть места, где полностью высыпался асфальт, есть просто провалины в некоторых местах. Это четкая ошибка подрядчика и заказчика, мы на это указываем. Те, кто работают плохо – пусть отвечают по закону.
 
За дорученням голови облдержадміністрації у кожному районі створили спеціальні комісії. Вони перевіряють якість ремонтів. Тож у разі анансованих Урядом перевірок доріг, зазначив Євгеній Шахненко, Харківська область не тільки готова, а й сприятиме ревізіям.