"Інфосіті" – інформаційно-аналітичний портал

Харьковчане теперь могут следить за передвижением трамваев и троллейбусов в режиме онлайн

Відстежити рух громадського транспорту тепер можна у режимі онлайн. У Харкові почав працювати проект "Зупинка" – зручний веб-сайт, за допомогою якого можна побачити де саме знаходиться трамвай чи тролейбус, що цікавить. Знайти цю інформацію можна перейшовши за посиланням smartarea.info та всього лише за пару кліків вибрати необхідний  маршрут.
 
Ігор Дуняков проектний менеджер  КУ "Офіс реформ Харкова"
 
Сейчас на карту нанесены трамваи и троллейбусы разных цветов – они с номерами маршрутов, то есть вы можете четко видеть их. Есть все остановки в городе, вы можете выбрать фильтр по конкретному маршруту, либо по вашему местонахождению и при нажатии на остановку вы видите через сколько прибудет тот или иной трамвай и троллейбус.
 
Додаткова інформація та QR-код для переходу на сайт поки що з'явились на найпопулярніших зупинках громадського транспорту, у подальших планах – розмістити їх на всіх. Як повідомили представники офісу реформ Харкова, сама система працює за допомогою GPS-датчиків, що вже давно були встановлені у кабінах трамваїв та тролейбусів. Раніше дані були у розпорядженні тільки комунального підприємства, а тепер вони розміщені на веб-сайті у відкритому доступі. Наразі проект працює у тестовому режимі – триває перевірка роботи відповідних функцій.  
 
Ігор Дуняков проектний менеджер  КУ "Офіс реформ Харкова"
 
В ближайшем обновлении там будет самое первое – это уведомление о смене маршрутов и в принципе уведомление по избранным вами маршрутам, чтобы вы понимали, что утром вы встаете и маршрут поменялся или отменился в связи с ремонтными работами.
 
А у наступних оновленнях веб-сайту у планах міста підключити до системи і автобуси та маршрутки, а також додати розклад руху метрополітену для детального прогнозування маршруту у будь-яку точку Харкова. 
 
Ігор Дуняков проектний менеджер КУ "Офіс реформ Харкова"
 
Идеальная картинка наша – это чтобы человек просто вводил свой адрес дома, вводил адрес конечного пункта и полностью видел все варианты маршрутов с точки зрения пересадок, с точки зрения использования разного общественного транспорта и суммы, которую он потратит.
 
Також представники офісу реформ наголошують, що вдосконалити сайт можуть допомогти і самі користувачі, адже є функція зворотного зв'язку. Харків'яни зможуть залишати свої  відгуки, пропозиції або зауваження на спеціально створеному каналі smartarea057 у Телеграм.