Харьковчане смогут открывать подъезд по звонку на мобильный

07.12.2013 20:25   -
Автор:

-Это магнитный ключ, который обеспечивает, житель приложет и войдёт И есть второй вариант.

А другий варіант – це доступ до під'їзду за викликом по звичайному мобільному. І телефонувати потрібно не до мешканців, а до диспетчерської служби міськліфта. Бригада ліфтерів не приїде розблоковувати двері. Вони відкриються на відстані, автоматично. І ця система вже працює у двадцять дев'ятому будинку по вулиці Олімпійській. Місцеві мешканці інновацію вже оцінили.

Олексій місцевий мешканець

-В первую очередь отпадает проблема ключей. Новая технология. которая позволяет без ключа открывать с помощью мобильного телефона, это очень удобно.

Така система – це частина унікального для України проекту "Розумний під'їзд". І домофон цей – не лише мобільний, а й інформативний. Зверху пристрою вмонтований рухомий рядок.

Михайло Адаменко заступник головного інженера з нових технологій КП "Харківміськліфт"

-До 10 секунд может быть смена информации.Допустим, отключение горячей воды, или отключение аварийного электрообеспечения домов. вся эта информация будет в течении 10 секунд заменена, и житель, приходя домой, может чётко, адекватно реагировать на эту ситуацию.

І це ще не все. Оновлення відбулися і всередині "Розумного під'їзду".

Володимир Бєлоусов провідний інженер КП "Харківміськліфт"

-В рамках этой программы выполняется ремонт купе кабин, облагораживается внутреннее состояние. заменяются светильники на новые, диодные, экономичные, маломощные, которые будут экономить электроэнергию

І всіма цими інноваціями керують з єдиного пульту.

Ось цей невеличкий пристрій – і є мозком "Розумного під'їзду". Він для комунальників став справжнім помічником. А городяни можуть не перейматися, якщо ліфт зламається. Вся інформація про стан підйомника в лічені хвилини дійде до центрального диспетчерського пункту.

Cергій інженер

-Много датчиков. Если, допустим, какая-то авария, или между этажами лифт, сразу идёт сообщение диспетчеру. Не надо дожидаться, пока позвонят жильцы.

До кінця року система "Розумний під'їзд" буде встановлена на сорока чотирьох об'єктах. На цей проект з міського гаманця виділено один мільйон гривень. У планах на наступний рік – перелік адрес розширити.