Харьковчане могут подавать проекты развития города на 2020 год

02.09.2019 12:22   -
Автор:
У Харкові розпочався набір проектів громадського бюджету на 2020 рік. Кампанія триває другий рік поспіль в межах міської цільової програми. 
 
Михайло Лазарев директор "Офісу реформ Харкова"
 
Насправді це досить цікавий продукт, коли харків"яни мають змогу долучатися до розвитку рідного міста, мають змогу подавати проекти. І кожен з харків"ян може зайти на сайт, або у письмовому вигляді подати свою ініціативу згідно форми проекту до Харківської міської ради, або через портал харків'янина. І потім самі харків"яни вирішують, як використати ті кошти. 
 
Цього року виділено 8 основних напрямків розвитку міста, у межах яких харків"яни можуть надавати свої пропозиції. Серед них: підвищення енергоефективності об"єктів комунальної власності, розвиток культури поводження з відходами, боротьба з наркозалежністю та інші. 
 
Андрій Кірік проектний менеджер "Офісу реформ Харкова"
 
Власне, ці напрямки з"явилися після детального аналізу минулорічного бюджету участі, і вони охоплюють найбільш важливі сфери, де можлива реалізація власне ініціатив громадян. Тобто є певні сфери, де є і так купа міських програм, які майже все охоплюють в цих сферах. А є проекти, де бажано, щоб містяни проявили свої ініціативи. Це буде стосуватися їх беспосередньо, вони будуть відчувати беспосередній зв"язок з цими проектами. 
 
У міськраді розповідають, що сума фінансування бюджету участі на 2020 рік не змінилася та складає, як і в 2019, 50 мільйонів гривень. 
 
Анна Кухарева заступник директора Департаменту бюджету та фінансів з правової та організаційної роботи
 
Та сума фінансування проектів, які будуть подаватися, ми дещо змінили. І граничні суми це від 50 тисяч гривень на сьогодні до 1,5 мільйонів.
 
Для того, щоб проект розглянули, він повинен набрати не менш ніж 300 голосів харків"ян. Подати свої ініціативи можна до 30 вересня включно. Перелік проектів-переможців у міськраді планують визначити до 10 грудня.