Харьковчанам рассказали про перспективы обучения в польских ВУЗах

12.11.2016 18:38   -
Автор:
Про можливість навчання в Польщі та перспективи, які відкриваються перед студентами після отримання закордонних дипломів. З такою інформацією приїхали до харківський учнів та їхніх батьків представники польських Вишів.
 
Вікторія Герон міська рада м. Люблін (Польща)
 
Це важлива зустріч з учнями, з батьками, щоб надати їм необхідну інформацію про стипендійні програми, про можливості працевлаштування під час навчання, і що можливо поступити без посередників. Навчання в Польщі дає європейський диплом, можливість праці під час навчання. Я вважаю, що одна з тих причин, по якій українські абітурієнти вибирають навчання в Польщі.
 
Студенти з України ціняться в Польщі, зазначає Вікторія Герон. Адже такі слухачі володіють кількома мовами та мають добру базу знань. Серед лідерах в цьому є дівчата та хлопці саме з Першої столиці.
 
Вікторія Герон міська рада м. Люблін (Польща)
 
Учні з Харкова для нас важливі. Тому що учні з Харкова обирають такі напрямки, як інформатика, лінгвістика, біотехнологія, фармацевтика. Це саме ті напрямки спеціалістів, яких ми потребуємо. Ми любимо студентів. з Харкова. Це активні студенти, які беруть активну участь в житті міста.
 
Харківські учні не приховують, навчання закордоном має свої переваги. Однак, наголошують, всі отриманні знання вони мають бажання використовуватися саме задля розвитку свого міста.
 
Валерія учениця 10 класу
 
Если я поеду обучаться заграницу, я всё-таки вернусь в Харьков. Потому что у меня здесь семья, здесь мой город, моя страна.
 
Також, повідомили гості з Польщі, вони планують реалізувати разом із харківськими Вишами спільний проект. Він передбачає видання подвійних дипломів. Тобто студенти обох країн зможуть навчатися відразу у двох вищих навчальних закладах. Для цього педагоги складуть конкретний графік для кожного слухача. Так, кажуть організатори заходу, студенти зможуть отримати більш мастабні та всебічні знання.