Харьковчанам напоминают о необходимости заключения договоров с КП “Харьковводоканал”

24.10.2019 13:37   -
Автор:
Ірина Здорик укладає угоду з КП "Харківводоканал". Жінка каже, побачила в квитанції, що необхідно пройти цю процедуру, тому і прийшла до абонентського відділу, аби підписати відповідні папери та за роз"ясненням працівників, навіщо потрібно це робити.  
 
Ірина Здорік абонент КП "Харківводоканал"
 
Я увидела, что нужно срочно прийти перезаключить договор. И как выпала возможность – пришла и перезаключила. Это у меня заняло 5-10 минут. Мне все объяснили, что это связано с обслуживанием внутридомовой системы, все девочки на приеме рассказали. 
 
Для оформлення договору потрібен паспорт та документи на квартиру,  зробити це можна не лише в абонентському відділку КП "Харківводоканал", а й під час роботи мобільних бригад у виїзних касах. У підприємстві підкреслюють, підписати відповідні папери необхідно, бо це прописано у кодексі ЖКГ, положення якого набули чинності. 
 
Тарас Грущак заступник генерального директора КП "Харківводоканал"
 
В цих типах договорів передбачено ті ж самі послуги по забезпеченню нами як постачальника -  послуг водопостачання та водовідведення, разом з тим передбачені як права, так і обов"язки . КП "Харківводоканал" зобов"язено своєчасно і в повному обсязі надавати такі послуги, а наші абоненти зобов"язені їх своєчасно оплачувати. Та надання цих послуг можливо лише при укладанні таких договорів. 
 
Наразі договір із КП "харківводоканал" уклали понад 4 тисячі харків"ян, всього ж загальна кількість абонентів підприємства складає – 600 тисяч. Тобто, аби отримати послугу з обслуговування будинку, щонайменше 50% його мешканців мають укласти угоди з комунальним підприємством. 
 
Тарас Грущак заступник генерального директора КП "Харківводоканал"
 
Законодавцями передбачено, що при безпідставній відмові від укладання договору може бути прийнято рішення щодо обмеження водопостачання та водовідведення. Тобто якщо в абонента є якісь питання, доповнення він в письмовій формі може звернутися до КП "Харківводоканал", надавши свої пропозиції, ми обов"язково пропрацюємо і будемо в письмовій переписці з абонентом. Якщо ж абонент просто відмовляється підписувати договір без будь-яких пояснень – такий договір є безпідставно укладеним.
 
Тарас Грущак додає, договір із "Харківводоканалом" треба укласти до 1 травня 2020 року.