Харьков в числе первых среди комфортных городов Украины

10.12.2019 14:22   -
Автор:
Харків одне з кращих по комфортності проживання міст в Україні. Про це говорять результати опитування, що було проведене Соціологічною групою "Рейтинг". Це щорічне опитування дає всебічний аналіз ставлення громадян до органів місцевого самоврядування та надання комунальних послуг. Він проводився в 24 обласних центрах України, було опитано 19 200 респондентів. Так, згідно досліджень, на запитання "Наскільки Ви схвалюєте діяльність міського голови Вашого міста?" позитивно відповіли 72% опитуваних. 66% харків'ян схвалюють діяльність міської ради. Крім того Харків посів друге місце серед індексу якості обслуговування та послуг в місті. 87% харків'ян позитивно відгукуються щодо послуг з вивезення сміття. Цього вдалося домогтися завдяки злагодженій та тривалій роботі міської влади. Підприємство, що займається цим питанням за останні роки значно оновило парк автотехніки, на лінії вийшли сучасні машини марки "Ford". Також у Харкові працює програма з заміни контейнерів на сучасні, європейського зразку. А також місто активно займається питанням зведення сучасного сміттєпереробного комплексу у Дергачах.
 
72 % городян задоволені транспортною інфранструктурою міста та роботою громадського транспорту вцілому. Харків перше місто-мільонник в рейтингу, у Вінниці, що в лідерах, мешкає трохи більше 370 000 містян. 14% – відмінно, 56% – добре та 24% – середньо, що у сукупності дає одне з перших місць Харкову в рейтингу освітлення мегаполісу. 67% харків'ян вважають дороги Першої столиці комфортними для пересування. Місто не стоїть на місці та щороку намагається збільшити кількість якісних як головних дорожних артерій так і внутрішньоквартальних.
 
71% харків'ян вважають школи міста кращими, 64% позитивно відгукнулися про дитячі садочки. Змінюється на краще у Харкові і прибудинкова територія. Ці зміни помітили, згідно опитування, 76% містян. Третє місце за Харковом щодо опалення будинків. І це при тому, що і тут Перша столиця перше місто-мільонник у цьому опитуванні. 78 % позитивних відгуків харків'ян, які вважають, що у Харкові є необхідний рівень можливостей самореалізуватися, а саме робити те, що любиш. Тому підтвердження – програма мерії "Бюджет участі", де містяни отримують гроші на свої проекти та кращі втілюються в життя. А от в чому немає рівних Харкову, так це в облаштуванні парків та скверів. Тут – перша позиція 94%. І навіть столиця -місто Київ на сьомому щаблі опитування. Харкову є, що показати. Сучасний та європейський сад імені Шевченка, парк Горького, сквер Стрілка, Саржин Яр і це не повний перелік місць відпочинку, що зазнали перетворень.   
 
Перша столиця, яка цього року відзначила своє 365-річчя не стоїть на місці. Харків розвивається та втілює в життя нові іноваційні проекти, що направлені на комфорт його мешканців.