Харьков разработал план для устойчивого развития и климата города до 2030 года

12.11.2019 13:32   -
Автор:
Харків розробив програму постійного енергетичного розвитку міста на найближчі 10 років. Відповідний план дій до 2030 року в муніципалітеті повинні ухвалити вже цього місяця на сесії міської ради. Старту цього документу передувало приєднання Харкова до європейської ініціативи угоди мерів. Коли мегаполіс взяв на себе зобов'язання підготувати такий документ і слідувати його концепції. 
 
Ольга Дем'яненко директор Департаменту із взаємодії з міжнародними агенціями та фінансовими установами  
 
Основным его заданием и основной целью данного документа является снижение выбросов СО2 до 2030 года. Это документ, который является стратегией развития. Вообще  сотрудничества города с международными партнерами. То есть этот документ – защита города. Те проекты, которые здесь есть и те идеи, которые мы внесли в этот документ они полностью отвечают всем требованиям для сотрудничества с международными партнерами в дальнейшем. 
 
Наразі подібний документ – є стратегічно важливим для будь-якого з європейських міст. Над харківською версією, що пройшла перевірку міжнародних експертів, фахівці працювати протягом року. В ньому чітко прописали всі заходи, які будуть реалізовані задля покращення клімату та енергоефективності у мегаполісі в найближчі 10 років.
 
Ольга Дем'яненко директор Департаменту із взаємодії з міжнародними агенціями та фінансовими установами  
 
Это модернизация коммунальных предприятий. Переход на более энергоемкие и на менее энергозатратное оборудование. Это модернизация транспорта. Закупка новых подвижных составов. Это в принципе все те мероприятия, которые на сегодняшний день планомерно город выполняет. Уже в рамках своего сотрудничества с международными финансовыми организациями, с международными агентствами. 
 
У кожному із проектів що реалізуються у Харкові  разом з міжнародними партнерами, підкреслили у міській раді, одним із головних пунктів -  заходи скеровані задля  енергозбереження, енергоефективністі та екології.