Харьков продолжает развивать сотрудничество со странами ЕС. Голландские бизнесмены приймут участие в международном форуме

16.06.2018 17:26   -
Автор:
Переговори на вищому рівні. Харківський міський голова і посол королівства Нідерландів зустрілися як добрі друзі, хоча посол у Харкові вперше. А все тому, що у голландців особливі відносини з харків"янами ще з часів Євро-2012, ігри якого відбувалися у Першій столиці, бо досі враження у всіх залишились більше ніж позитивні. 
 
 
Геннадій Кернес Харківський міський голова 
 
Это были самые лучшие, самые добрые и весёлые болельщики, которые оставили после себя на долгую память узнаваемость и дружбу со многими людьми, с которыми познакомились, фотографировались, писали на бордах "Спасибо, Харьков". 
 
Едуард Хукс Надзвичайний та Повноважний Посол Королівства Нідерландів в Україні
 
Тому ви розумієте чому я у Харкові!? У нідерландців взагалі особливе ставлення до Харкова.  Я зараз, як посол, мандрую по Україні. У вашому місті вперше. І я всім задоволений. Я хочу подякувати вам, шановний мер, за надзвичайну гостинність.
 
В свою чергу Геннадій Кернес розповів послу про співробітництво Харкова з міжнародними партнерами, зокрема, з великими європейськими банками, завдяки фінансуванню яких впроваджується низка масштабних проєктів. 
 
Геннадій Кернес Харківський міський голова 
 
По оценкам журнала "Financial Times", Харьков уже второй раз становится первым городом по привлекательности инвестиций среди топ-10 городов Восточной Европы. Мы обогнали очень серьёзные крупные города в этом вопросе. Для нас это очень важно, что такая оценка у Харькова, что нам доверяют. Государство дало гарантии на наши проекты, которые мы реализовываем здесь: это и строительство метро, новых станций, это и приобретение нового подвижного состава для метрополитена, это и строительство современного мусороперерабатывающего комплекса, единственного в Украине, который по всем канонам строится. Мы уверены, что Харьков это самодостаточный и самый динамично развивающий город, но процесс проведения бюджетной децентрализации, которую начал инициировать Президент, правительство, мы получили дополнительные финансы, которые мы направляем на улучшение условий жизни горожан.  
 
Тож Харків, підкреслив мер, розвивається і попереду ще великі плани. 
 
Едуард Хукс Надзвичайний та Повноважний Посол Королівства Нідерландів в Україні
 
Ми бачимо ваші успіхи і тому готові до партнерства з Харковом. Я хотів би знати вашу думку, пане мере, з приводу можливого співробітництва  голандських компаній тут, у Харкові, зокрема для підприємств та інших юридичних осіб. Для нас ключовими напрямками є водоочищення, логістика, траспорт, а також сільське господарство. Чи бачите ви перспективу нашої спільної праці у цих напрямках. 
 
В результаті сторони обговорили всі питання щодо можливої співпраці приватних компаній і комунальних підприємств з голландцями, а також впровадження спільних проектів у місті. Те що стосується співпраці у галузі сільского господарства посол Нідерландів обговорив під час зустрічі з керівником області Юлією Світличною, яка в свою чергу запропонувала гостям розглянути можливість відкриття прямого авіарейсу Харків-Амстердам. 
 
Юлія Світлична голова Харківської облдержадміністрації
 
Для того, щоб активізувати наші взаємостосунки пропоную вам розглянути можливість, щодо відкриття почесного консульства тут на території Харківщини. Також пропоную розглянути можливість щодо відкриття авіарейсу сполученням Нідерланди-Харків. Тому було би надзвичайно приємно нашим харків’янам мати прямий зв'язок із столицею Нідерландів для того, щоб більш активно зав’язувати нові стосунки, як економічні так і культурні і туристичні.
 
Також сторони акцентували увагу на розширенні співпраці не тільки у агросекторі, а і в промисловост та освіті. Бо як вміє працювати Харківщина, навіть у надзвичайних ситуаціях, вже, запевнив посол, добре знає. 
 
Едуард Хукс Надзвичайний та Повноважний Посол Королівства Нідерландів в Україні
 
Прежде всего, госпожа губернатор, хотел бы поблагодарить вас за возможность быть сегодня у вас в офисе и встретится с вами. Необходимо, когда работаешь в стране быть во всех регионах для того, что бы узнать больше культуры, особенности страны, для того, что бы узнать о ней в целом больше. И мы уже упоминали, госпожа губернатор, о том событии, которое произошло в июле 14 года, о том как сбили рейс МН-17 и конечно мы благодарим вас за ту работу, которую вы провели организационную и за всю помощь, которую оказали и тогда, и сейчас уже в последующей деятельности которая связана возвращением останков и расследованием которое ведется и до сих пор. Большое вам спасибо.
 
Щоб продовжити активні взаємовідносини з Нідерландами, очільниця області Юлія Світлична, запропонувала їхній бізнес-делегації взяти участь у міжнародному форумі, що відбудется у Харкові вже восени. 
 
Юлія Світлична голова Харківської облдержадміністрації 
 
Запросили пана посла відвідати економічний форум, який ми будемо проводити у вересні місяці. Чекаємо його із бізнес делегацією і дуже розраховуємо на те, що і наші підприємці із Нідерландів знайдуть спільну мову, а також знайдуть можливість розвивати свої взаємостосунки в економічній сфері, а також  будемо розвивати інші сфери в яких ми зможемо бути корисними один одному.