Харьков присоединился к проекту “Интегрированное развитие городов Украины”

13.11.2019 15:21   -
Автор:
Харків взяв курс на глобальний розвиток мегаполісу, долучившись до міжнародного проекту "Інтегрований розвиток міст України", керованого німецькою федеральною компанією "GIZ". Свої наміри Перша столиця закріпила, підписавши протокол. Після у стінах мерії відбулось засідання комітету проекту. 
    
Ольга Дем'яненко директор Департаменту з взаємодії з міжнародними агентствами і фінансовими установами 
 
Від імені Харківського міського голови Геннадія Кернеса ми дуже вам вдячні за те, що ви знайшли час приїхати до нашого міста та поділитися своїм досвідом. Для нас дуже важливо брати участь у цьому проекті, оскільки його основними завданнями є розвиток міста. І це наша основна ціль, наше основне завдання кожного дня, яке ми дуже плідно і дуже ефективно виконуємо.
 
Цей проект втілюється в життя в Укаїні не перший рік. Харків потрапив до другої фази його запровадження. Так німецькі експерти протягом трьох років допомагатимуть муніципалітету в питаннях розробки концепції розвитку Харкова як інтегрованого міста. 
 
Міхаель Енгель директор проекту "Інтегрований розвиток міст України ІІ" 
 
Ми чекаємо на плідну співпрацю з Харковом. Проект передбачає, в першу чергу, створення сталої міської мобільності, який допоможе місту отримати зовнішнє фінансування. Наші основні завдання будуть супроводжуватися також розвитком потенціалу, нарощуванням спроможностей муніципалітету, що передбачає проведення тренінгів та навчальних заходів для тих, кто відповідає за всі процеси життєдіяльності вашого міста.    
 
Зокрема, європейські фахівці допомагатимуть своїми консультаціями у питаннях містобудування, розвитку інфраструктури та транспорту міста. Фінальним акордом спіпраці, зазначили у міській раді, стане створення демонстраційного проекту.   
 
Ольга Дем'яненко директор Департаменту з взаємодії з міжнародними агентствами і фінансовими установами 
 
Мы получим высококвалифицированные документы, которые будут разработаны совместно с немецкими экспертами. А это план мобильности города, это генеральный план, это другие концепции, которые связаны с интегрированным развитием. На сегодняшний день интегрированное развитие городов – новое абсолютно веяние. Это согласование всех новшеств и всей инфраструктуры, которая делается в городе в едином документе, в единой концепции.