Харьков присоединился к пилотному проекту “ProZorro.Продажи”

10.08.2017 17:39   -
Автор:
Харків долучився до пілотного проекту – системи онлайн-аукціонів «ProZorro. Продажі». Сьогодні у мерії була підписана відповідна декларація. А це означає, що Харківська міська рада у повному обсязі приєдналася до Меморандуму про співпрацю в сфері створення в Україні прозорої та ефективної системи реалізації об'єктів державної власності, а також майна державних і комунальних підприємств. 
Михайло Фатєєв заступник Харківського міського голови – директор Департаменту економіки та комунального майна 
 
Харьков является одним из лидеров в реализации социально-экономических реформ. Мы надеемся на эффективность электронной системы ProZorro, что это позволит коммунальным предприятиям эффективно управлять своими активами, повышая при этом свою рентабельность и конкурентоспособность. Я надеюсь на дальнейшую плодотворную работу.     
 
Як зазначили в мерії, у Харкова вже є досвід роботи в електронній системі "ProZorro". Завдяки їй Першій столиці, за перше півріччя 2017 року на електронних закупках вдалось зекономити майже 4 мільйони гривень. Щодо нового проекту, то його розробники наголошують, що завдяки системі "ProZorro. Продажі", тепер комунальні служби зможуть користуватися і публічним аукціоном. 
 
Олексій Соболєв радник міністра інфраструктури, керівник пілотного проекту "ProZorro.Продажі" 
 
В последнее время у нас средний рост цены 10%. И 60% выставленного продается с первого раза. То есть если коммунальное предприятие хочет что-то продать, у него есть что-то ненужное, это значит что в 60%  случаев через две недели у вас будет покупатель. который готов после прозрачного аукциона заплатить деньги. Это очень высокий показатель эффективности. Мы превращаем  что-то ненужное в настоящие живые деньги.  
 
Наразі працювати за такою системою є необов’язковим. Користуватися нею комунальні підприємства можуть за бажанням. Проте, запевняють у міністерстіві інфраструктури, невдовзі продавати майно чи послуги через «ProZorro» буде прописана на законодавчому рівні.